У лікарні помер рятувальник Віталій Кінц: він отримав тяжкі поранення, рятуючи людей після удару РФ по Покровську

Кількість жертв подвійного ракетного удару Росії по Покровську на Донеччині зросла до 10 людей: у ніч проти 13 серпня в лікарні помер начальник 9-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Донецькій області полковник служби цивільного захисту Віталій Кінц.

Про це повідомляє Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

“У той фатальний вечір 7 серпня Віталій Володимирович, пліч-о-пліч з особовим складом Покровського гарнізону, рятував мирних мешканців, які постраждали внаслідок ворожого обстрілу. Під час повторного обстрілу Віталій Кінц отримав тяжкі поранення”, – розповіли колеги.

Пораненого рятувальника госпіталізували в Дніпро, до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Лікарі відчайдушно боролися за його життя, але врятувати, на жаль, не змогли.

“Сім’я рятувальників назавжди запам’ятає Віталія Володимировича як світлу людину, сміливого та людяного керівника, справжнього професіонала своєї справи, який присвятив службі значну частину свого життя та вклав у неї свою душу. Немає слів, щоб передати ними усю гіркоту втрати”, – наголосили в ДСНС.

Віталій Кінц очолював 9-й Державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України в Донецькій області з жовтня 2018 року. До цього керував рятувальними загонами у Добропіллі та Краматорську. У лавах ДСНС служив з 1996 року. Мав численні державні нагороди.

Читайте також:
Рятував людей із завалів: від обстрілу в Покровську загинув Ігор Суботяк, який повернувся з Фінляндії воювати за Україну

Обстріл Покровська 7 серпня

Як писала “Новинарня“, ввечері 7 серпня російські війська вдарили по центру міста Покровськ на Донеччині двома ракетами “Іскандер”. Внаслідок першого удару був частково зруйнований житловий багатоквартирний будинок. На місце події одразу прибули рятувальники, поліцейські та військові, які перебували неподалік, щоб розбирати завали й надавати допомогу постраждалим цивільним.

За пів години, коли пошуково-рятувальна операція була в розпалі, Росія випустила в те саме місце другу ракету. Внаслідок цього прильоту були поранені багато рятувальників та поліцейських. Також були загиблі, серед яких – заступник начальника ДСНС області Андрій Омельченко. Також внаслідок цього вибуху руйнувань зазнав сусідній готель “Дружба”.

Загалом тоді дві російські ракети забрали життя дев’ятьох людей, ще близько 90 отримали поранення. Після смерті Віталія Кінца кількість жертв російського удару по Покровську 7 серпня сягнула 10.

Читайте також:
Ракетний удар по Покровську 7 серпня: поранено 36 поліцейських. Показали ВІДЕО порятунку людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна