Рятував людей із завалів: від обстрілу в Покровську загинув Ігор Суботяк, який повернувся з Фінляндії воювати за Україну

Від обстрілу в Покровську, під час порятунку людей із завалів загинув військовослужбовець Військової служби правопорядку Ігор Суботяк, який повернувся з Фінляндії воювати за Україну.

Про це повідомили в соцмережах побратими військового, а також – Товариство українців у Фінляндії.

“Сьогодні вся українська громада Фінляндії у великій скорботі: 7 серпня 2023 року під час ракетного обстрілу військовими РФ міста Покровськ (Донецька область) загинув наш дорогий друг Ігор Суботяк. Він допомагав розбирати завали багатоповерхового житлового будинку, щоби врятувати людей, які вижили після першої атаки. Повторний обстріл росіянами забрав життя Ігоря”, – йдеться в повідомленні.

Ігор Суботяк був військовослужбовцем Івано-Франківського зонального відділу Військової служби правопорядку. З початком повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року Ігор повернувся із Фінляндії, щоб стати до лав Сил оборони.

“Ігор був надзвичайно талановитою людиною з десятками захоплень та умінь, які сам опанував – блискучий бандурист, вокаліст та актор, неперевершений шахіст. Він був вірним другом з красною душею та щирим серцем, готовий допомогти при найпершій потребі. Та найбільше захоплювала його безмежна любов до рідної України. В житті української громади Фінляндії Ігор був дуже активним та значимим. Він був провідним учасником хору Товариства українців у Фінляндії “Переспів” та актором Українського театру Фінляндії. Його гра на бандурі та неперевершений голос зачаровували усіх”, – говорять про полеглого в Товаристві українців у Фінляндії.

Про Ігоря також написав і письменник та військовослужбовець Артем Чапай.

“Найкраща людина, з якою довелося познайомитися від початку війни. Людина, яка була емоційно найближчою в нашому підрозділі й одним із найкращих друзів узагалі. Поки багато чоловіків правдами й неправдами намагалися виїхати за кордон, Ігор після 24 лютого повернувся з Фінляндії, де жив переважно вже 15 років. Він казав: ‘Я подумав: ну як я там зможу ходити в сауну, коли вдома біда?’ Він найкраще в роті грав у шахи. Він грав на кількох музичних інструментах. Може, хтось пам’ятає відео, як він підбирає на бандурі пісню Челентано. В армії він почав учити англійську по Дуолінго і вже починав розмовляти нею. Ми мріяли разом сходити в похід. Мріяли, що після війни приїду з дітьми до нього у Фінляндію”, – пише Чапай.

29 серпня у Ігоря мав бути день народження.

“Маю пів телефона його фото, бо фотографував його найбільше, як найближчу людину. Цю фотографію ми мали при наступному спільному виїзді в місто перезняти так, щоб жовтого та синього енергетиків у склянках було порівну. Не встигли”, – написав Артем Чапай.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна