Росіянам вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ намагаються вибити. Для цього введено додаткові сили і засоби резерву, – ОСУВ “Хортиця”

Російським військам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному Покровського району Донецької області. Втім, частина селища, в якій перебуває ворог, – під вогневим контролем українських військ.

Тривають важкі бої, однак ситуація перебуває під контролем підрозділів ЗСУ. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Хортиця” підполковник Назар Волошин у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, українські сили вживають усіх заходів щодо стабілізації обстановки на цьому напрямку та повернення під контроль Очеретиного. З цією метою було введено додаткові сили та засоби резерву.

Загалом, як зазначив речник ОСУВ “Хортиця”, найскладніша ситуація зараз на Покровському та Курахівському напрямках, де тривають запеклі бої. Російські війська залучили там до 4 своїх бригад і намагаються розвинути наступ на захід від Авдіївки та Мар’їнки, щоб пробитися до Покровська та Курахового.

“На цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги отримати він не зміг. Для посилення оборони на цих напрямках, заміни підрозділів, які зазнали втрат, із нашого боку здійснюється переміщення бригад, які відновили свою боєздатність”, – заявив Волошин.

Селище Очеретине Донецької області на мапі DeepState станом на ніч 2 травня

Читайте також:
В Очеретиному, за яке точаться жорсткі бої, залишаються 198 жителів, — ОВА
“Тримаємо Часік: Сенцов показав фото з Часового Яру

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна