Зеленський зіздвонився з Сунаком: обговорили посилення ППО та “зернову угоду”

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 25 липня, провів телефонну розмову із прем’єром Великої Британії Ріші Сунаком. Обговорили посилення системи ППО України та “зернову угоду”.

Про це глава держави розповів у Twitter.

“Розповів про щоденні намагання Росії зруйнувати історичний центр Одеси та портову інфраструктуру. Ми мусимо захистити Одесу. Україна потребує термінового посилення ППО для захисту історичної спадщини та продовження Чорноморської зернової ініціативи”, – написав Зеленський.

Політики також порушили питання оборонної співпраці та перебігу українських наступальних операцій. Зеленський передав Сунаку інформацію про актуальні оборонні потреби України.

Крім того, український лідер обговорив із британським прем’єром приєднання низки країни до декларації про підтримку України на Вільнюському саміті НАТО.

“Також скоординували майбутні кроки для її наповнення конкретними гарантіями безпеки на двосторонній основі”, – резюмував Зеленський.

Читайте також:
Зрив “зернової угоди”: у ГУР опублікували секретну доповідь для Кремля

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна