Лукашенко заявив, що на території Білорусі немає ні Пригожина, ні вагнерівців

Самопроголошений Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина немає на території його країни.

Про це він сказав у четвер, 6 липня, його цитує “Белта”.

“Це компанія російська. Тому питання явно не до мене. Наскільки я поінформований, бійці перебувають у своїх таборах. Щодо Пригожина, він знаходиться в Пітері. На території Білорусі його немає”, – розповів Лукашенко.

Лукашенко також розповів, що не бачить ризиків для Білорусі, якщо бійці ПВК будуть розміщені в країні.

“Мене абсолютно не хвилює і не турбує, що у нас буде розміщена певна кількість цих бійців. Більше того, їх буде розміщено під певні умови. Головна умова: якщо нам потрібно буде задіяти цей підрозділ для оборони держави, він буде задіяний миттєво. І їхній досвід буде затребуваний”, – сказав він.

Також Лукашенко заявив, що Володимир Путін не буде “мочити” Євгена Пригожина, а стосунки президента і глави ПВК “Вагнер” “можливо, навіть більше, ніж добрі”.

“Я не все знаю і знати не хочу, що стосується взаємин Путіна і Пригожина. Але треба розуміти, що Путін Пригожина знає набагато краще, ніж я. Я його просто бачив під час організації тих чи інших заходів. Путін же з ним знайомий значно більше, ще з Санкт-Петербурга, коли вони там жили і працювали. І в них були дуже добрі стосунки один з одним. Можливо, навіть більше, ніж добрі”.

Лукашенко знову наголосив на своїй упевненості в тому, що Євген Пригожин перебуває в Росії, і заявив, що спілкувався з ним “вчора після обіду:”

“По-моєму, вчора після обіду ми розмовляли з ним телефоном і якраз обговорювали моменти подальших дій ПВК “Вагнер”. Він мені сказав одне: “Ми будемо працювати в ім’я Росії, на благо Росії і будемо виконувати свій обов’язок до кінця, так, як ми домовимося і буде ухвалено рішення відповідними органами влади”.

“Що з ним буде далі? Ну, всяке в житті буває. Але якщо ви думаєте, що Путін такий злобний і злопам’ятний, що його завтра “замочать” десь… Ні, цього не буде”, – підсумував білоруський президент.

Читайте також:
“Розкол РФ зафіксовано”: Зеленський каже, що заколот Пригожина підтримали майже 20 регіонів Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна