Збірна України U21 з Мудриком обіграла французів і вийшла у півфінал Євро та вперше – на Олімпіаду

Молодіжна збірна України (U21) вийшла у півфінал чемпіонату Європи та, відповідно, забронювала путівку на Олімпіаду-2024.

У чвертьфінальному поєдинку в румунській Клуж-Напоці ввечері 2 липня підопічні Руслана Ротаня обіграли фаворитів турніру – команду Франції – 3:1 (голи: Шеркі, 19 – Судаков, 32 (пен.), 44; Бондаренко, 86).

Вирішальним став другий гол Георгія Судакова, коли йому блискучий пас видав колишній партнер по “Шахтарю” Михайло Мудрик, який тепер грає в “Челсі”. Перед тим Мудрик заробив пенальті.
Також перемога була б неможлива без сейвів голкіпера з “Шахтаря” Анатолія Трубіна в першому таймі.

збірна України У21 збірна України У21_2 збірна України У21_Мудрик
<
>

Україна (U-21): Трубін, Сич, Батагов, Таловєров, Вівчаренко, Бражко, Бондаренко (к) (Желізко, 88), Кащук (Назаренко, 59), Судаков, Мудрик (Брагару, 78), Криськів (Сікан, 59).

За крок до фіналу Україну 5 липня чекає збірна Іспанії, з якими наші вже грали внічию на груповому етапі з рахунком 2:2. У другому півфіналі зіграють Ізраїль та Англія.

Збірні України ще ніколи не грали на олімпійських футбольних турнірах, відтак маємо історичне досягнення.

Читайте також:
Відбір на Євро-2024: Україна на чолі з Ребровим виграла перемогу в македонців із неймовірним камбеком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.