Відбір на Євро-2024: Україна на чолі з Ребровим виграла перемогу в македонців із неймовірним камбеком

У другому турі відбіркового турніру до Євро-2024 збірна України здобула вольову перемогу над Північною Македонією. Програючи після першого тайму у Скоп’є 0:2, наші виграли – 3:2.

Голи України: Забарний, 62; Конопля, 67; Циганков, 83. Дві гольові передачі віддав Мудрик.

Це був перший офіційний матч синьо-жовтих на чолі з Сергієм Ребровим.

Україна розпочала відбір на Євро в березні, поступившись Англії з рахунком 0:2.

Попереднього разу наші перемогли, поступаючись по ходу матчу 0:2, у 2000 році (з Вірменією).

На чемпіонаті Європи-2020 українці також обіграли македонців – із рахунком 2:1.

Сайт УАФ так звітує про гру 16 червня: “Через травми не могли допомогти нашій збірній Бондар і Піхальонок, також поза заявкою залишилися Кочергін і Русин. Стартовий склад синьо-жовтих виявився тим самим, що й чотири дні тому в Бремені.

У першому таймі господарі продемонстрували більш злагоджену гру, тоді як українці запам’яталися хіба що ударом Миколенка вище воріт. Поступово атаки балканців ставали все гострішими, і на 31-й хвилині Північна Македонія відкрила рахунок. Барді реалізував пенальті за гру Матвієнка рукою у власному штрафному. 1:0.

Більше того, на 39-й хвилині Ельмас завдав класного удару здалеку й подвоїв перевагу своєї команди. Незадовго до перерви Трубін і Степаненко на пару не дозволили суперникам відправити м’яч у свої ворота втретє.

Утім, у другому таймі ситуація на полі кардинально змінилася. У перші хвилини по перерві українці все ще не проводили акцентованих атак, проте із часом зуміли підібрати ключі до захисту господарів. На 62-й хвилині Забарний після подачі Циганкова з кутового й на 68-й Конопля після слалому й прострілу від Мудрика оформили свої дебютні голи за збірну України. 2:2.

Надалі Фортуна також була на боці нашої команди. Другу жовту картку заробив Мусліу, тим самим залишивши македонців у меншості. Потім двома небезпечними ударами зі штрафного та після діагоналі від Судакова відзначився Циганков. Із третьої спроби Віктор таки відправив м’яч у сітку — філігранну передачу прямісінько на голову партнеру виконав Мудрик.

Українці зуміли перевернути хід гри, забивши три м’ячі у другому таймі. На останніх хвилинах зустрічі, перебуваючи в більшості, підопічні Сергія Реброва зуміли втримати переможний результат та здобути перші очки у відборі”.

Турнірне становище в групі С: Англія – 9 очок (3 матчі), Італія, Півн. Македонія, Україна – 3 (2), Мальта – 0 (3).

Тепер на синьо-жовтих очікує матч кваліфікації Євро-2024 — 19 червня з Мальтою.

Номінально домашній поєдинок синьо-жовті проведуть у словацькій Трнаві на стадіоні Антона Малатинського (початок — о 19.00 за київським часом).

Нагадаємо, 12 червня збірна України зіграла внічию з Німеччиною в першому товариському матчі під керівництвом Реброва.

Читайте також:
Північна Македонія ухвалила передати Україні бойові гелікоптери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.