Ексвласнику українського футбольного клубу оголосили підозру в держзраді

Аграрію з Херсонської області, колишньому власнику й президенту футбольного клубу “Мир” із села Горностаївка Новотроїцького району Івану Доценку оголосили підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору.

Про це в суботу, 30 березня, повідомляє Херсонська обласна асоціація футболу з посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

Іван Доценко був відомий не лише своєю колишньою причетністю до професійного футбольного клубу, а й успішною діяльністю у сфері аграрного бізнесу. Він також був депутатом Новотроїцької селищної ради від “ОПЗЖ”.

Є інформація про те, що Іван Доценко схиляв мешканців села Горностаївка до співпраці з ворогом та примушував співробітників свого підприємства “Агрофірма “Мир” брати участь у незаконному референдумі з “приєднання” Херсонщини до Росії, погрожуючи звільненням.

Івану Доценку інкримінують:

  • надання іноземній державі або організацію допомоги у проведенні підривної діяльності проти України, що вчинено в умовах воєнного стану;
  • реєстрацію агрофірми “Мир” і сплату податків до бюджету країни-агресора з метою забезпечення надходження коштів, які можуть бути використані для збройних дій проти України;
  • організацію транспортування сільськогосподарських продуктів з окупованої території до морських портів РФ та тимчасово окупованої території АР Крим з метою подальшого експорту до інших країн під виглядом експортної продукції РФ;
  • забезпечення ремонту та відновлення пошкодженої військової техніки збройних сил РФ, надання сільськогосподарської техніки для будівництва та облаштування фортифікаційних споруд збройних сил РФ;
  • експорт сільськогосподарської продукції з метою забезпечення економічної стабільності країни-агресора;
  • злочинні дії, спрямовані на завдання шкоди державним та економічним інтересам України з метою підтримки держави-агресора;
  • участь у здійсненні підривної діяльності проти України з метою завдання шкоди державній та економічній безпеці України;
  • забезпечував військових РФ житлом, продуктами харчування та продовольчо-побутовими засобами для підтримання їх боєздатності та оборонно-наступальних можливостей.та ін.

Отже, на підставі цих пунктів, Іван Іванович Доценко підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення згідно з ч. 2 ст. 111 та ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану та пособництво державі-агресору).

За це йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

підозра івану доценку-1 підозра івану доценку-2 підозра івану доценку-3 підозра івану доценку-4
<
>

Як зазначають у Херсонській обласній асоціації футболу, Іван Доценко, зробив значний внесок у розвиток футбольного клубу “Мир”. Заснований у 1994 році, “Мир” протягом багатьох років активно виступав у чемпіонатах України та Херсонської області. Клуб був чемпіоном України серед аматорських команд та мав статус професійного клубу в період з 2011 по 2019 рік. Протягом своєї історії “Мир” п’ять разів ставав чемпіоном Херсонської області, був срібним та бронзовим призером області, а також доходив до фіналу Кубка області. Клуб двічі вигравав Відкритий кубок Асоціації футболу Криму та був його призером.

Читайте також:
У Криму помер відомий український футбольний тренер Сергій Шевченко, який співпрацював з окупантами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна