У Криму помер відомий український футбольний тренер Сергій Шевченко, який співпрацював з окупантами

У лікарні тимчасово окупованого Криму помер відомий футбольний тренер Сергій Шевченко.

Про це в суботу, 23 березня, повідомила пресслужба Херсонської обласної асоціації футболу.

Футбольну кар’єру Шевченко – уродженець Херсона – розпочав у херсонському “Кристалі”. Виступав як гравець, півзахисник, також за команди “Греничерул” (Глодяни), “Ністру” (Кишинів), “Зоря” (Бєльці), СК “Одеса”, “Суднобудівник” (Миколаїв). У 1991 році закінчив футбольну кар’єру й розпочав тренерську діяльність.

Із 1992 року очолював клуби “Меліоратор” (Каховка), “Кристал” (Херсон), “Нафтовик” (Охтирка), “ІгроСервіс” (Сімферополь), ПФК “Севастополь”.

Після окупації Росією Криму, де він на той час працював як тренер сімферопольської “Таврії”, Шевченко залишився у Сімферополі і два роки керував клубом “ТСК Таврія” (Сімферополь), заснованим окупантами. Після цього  переїхав до РФ на Сахалін.

Повернувшись до України у 2016 році, він очолив українську “Таврію”, яка була відроджена на території Херсонської області. У 2021 році він тренував херсонський “Кристал” та ФК “Миколаїв”.

Влітку 2022 року в Херсоні Шевченко в Херсоні, окупованому Росією, очолив фейковий футбольний клуб під назвою “Фрегат”. Після звільнення Херсона Збройними силами України Шевченко виїхав працювати з новим клубом в окупований Крим.

У лікарні Сергій Шевченко перебував з 4 березня, дня свого народження, а 23 березня о 6:00 за місцевим часом він помер. Причина смерті — інфаркт нирки.

Читайте також:
Лайк за 300 тис. грн: “Шахтар” оштрафує свого гравця, котрий вподобав допис про перемогу РФ над Сербією

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна