На війні загинув журналіст видання “Факти”, бойовий медик Андрій Топчій

На фронті 20 квітня загинув журналіст видання “Факти”, військовослужбовець Збройних сил України, бойовий медик стрілецького батальйону Андрій Топчій.

Про це в суботу, 27 квітня, повідомили на фейсбук-сторінці Верховної Ради України.

Захисник загинув під час виконання бойового завдання в Запорізькій області біля села Роботине.

Йому було 38 років.

У 2007 році  Андрій Топчій закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Писав статті на історичну тематику та публікував інтерв’ю з науковцями у газеті “Факти”. До цього був журналістом видання “Телеграф”.

Журналіст мобілізувався та пішов захищати Україну у 2014 році, і воював з перервами на журналістику 10 років. Ще під час АТО він отримав звання сержанта.

“У бою за Україну поліг Андрій Топер. Ми багато років працювали разом у газеті «Факти». У 2014-му вперше пішов на війну, вернувся, разом обмивали його сержантські лички, сперечались щодо політико-ідеологічних поглядів, але Андрій був справжнім патріотом і мав загострене почуття справедливості. Історик за фахом і талановитий журналіст загинув на Запоріжжі. Спочивай з миром, друже…”, — написав колега Андрія Олександр Галух.

Похорон відбудеться сьогодні о 1:00 на Лісовому кладовищі на Алеї Героїв у Києві.

За даними Інституту масової інформації, Андрій Топчій став 78 медійником, який загинув унаслідок російської агресії проти України.

Читайте також:
Під час виконання завдання на Дніпропетровщині загинув головний сержант бригади “Хартія” Олександр “Капа” Ющенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.