DeepState заявляє про окупацію ще двох сіл біля Очеретиного на Донеччині

Аналітики українського проєкту DeepState в суботу, 27 квітня, заявили про окупацію двох сіл біля селища Очеретине Покровського району Донецької області.

Про це вони повідомили в Telegram.

“Ворог окупував Семенівку та Соловйове, а також просунувся у Новокалиновому, Іванівському та Кислівці”, — йдеться в повідомленні.

очеретине-1 соловйове окупація семенівка
<
>

Втім, у Генштабі ЗСУ цю інформацію не підтверджують. У ранковому зведенні 27 квітня повідомляється про відбиття атак російських окупантів в районі Семенівки та Очеретиного.

“На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 29 атак в районах населених пунктів Архангельське, Керамік, Очеретине, Семенівка, Уманське, Калинове”, — повідомив Генштаб.

Біля селища Очеретине тривають важкі бої. Окупанти частково зайшли в селище, але як повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання війська “Хортиця” Назар Волошин в ефірі телемарафону 26 квітня, дві третини селища Очеретиного знаходяться під контролем Сил оборони. Частина ж населеного пункту, в яку прорвався ворог, перебуває під вогневим контролем українських військових. Противник там блокований і вживаються всі заходи задля його вибиття звідти.

Як зазначив офіцер Східного командування України на умовах анонімності виданню CNN, якщо російським військам вдасться захопити й утримати Очеретине, це може відкрити для обстрілів життєво важливі українські логістичні маршрути, що пов’язують три ключові військові вузли — Костянтинівку, Покровськ і Велику Новосілку.

Читайте також:
США передали Україні нову ракетну зброю, яка виявилася неефективною на полі бою, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна