Вибухи на військовому аеродромі і двох НПЗ у Краснодарському краї — результат роботи СБУ: з’явилися подробиці, — ЗМІ

Пожежі на військовому аеродромі та двох нафтопереробних заводів на Кубані, що виникли внаслідок атаки безпілотників у ніч на 27 квітня, — результат роботи Служби безпеки України.

Про це повідомляє низка українських видань, зокрема “Лівий берег” та “Українська правда” з посиланням на власні проінформовані джерела.

За даними джерел, дрони атакували військовий аеродром “Кущевськ”, де розміщувалися десятки військових літаків, РЛС та засоби РЕБ.

Окрім того, БпЛА СБУ ударили по ректифікаційних та атмосферних колонах Ільського та Слов’янського НПЗ – ключові технологічні об‘єкти заводів.

Після влучань на аеродромі та НПЗ почалися пожежі. Персонал евакуювали.

“СБУ продовжує ефективно відпрацьовувати по військових та інфраструктурних об‘єктах в тилу ворога, знижуючи потенціал Росії для ведення війни. У країни-терориста “бавовна” палає і буде палати”, — зазначило джерело.

Контекст

Про вибухи в Красндарському краї в ніч на 27 квітня стало відомо з місцевих пабліків, а згодом інформацію підтвердив губернатор Краснодарського краю РФ Веніамін Кондратьєв, який заявив про нібито збиття понад 10 безпілотників у Слов’янському, Сіверському та Кущівському районах при спробі атакувати НПЗ та об’єкти інфраструктури.

Як повідомив російський телеграм-канал ASTRA, одним з об’єктів атаки став НПЗ  “Славянск ЭКО” в місті Слов’янськ-на-Кубані та Ільський нафтопереробний завод у селищі Ільський.

Також у місцевих пабліках повідомили про атаку на військовий аеродром у станиці Кущевська. Як зазначають джерела ASTRA в екстрених службах регіону, на аеродромі пошкоджено літаки, але їхню кількість та ступінь пошкоджень не називають.

На цьому аеродромі дислокується 195-та навчальна авіабаза на різнорідній техніці (Су-27, МіГ-29 і L-39). Також цей аеродром використовується для прийому літаків що атакують Україну.

Також телеграм-канал публікує можливе відео атаки.

Читайте також:
ГУР повідомило про знищення гелікоптера Ка-32 на аеродромі МО РФ у Москві. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна