Серед поранених внаслідок атаки РФ по Одесі – екс-“регіонал” Сергій Ківалов. Жертв уже 4. ДОПОВНЕНО

доповнено

Унаслідок російської атаки по Одесі ввечері 29 квітня постраждав ексдепутат від заборонених Партії регіонів і “Опозиційного блоку”, ректор Національного університету “Одеська юридична академія” Сергій Ківалов.

Про це повідомляють “Суспільне” з посиланням на заяву проректора університету Валентина Федорова та низка Telegram-каналів.

“Після вибуху загорілась будівля, відома в Одесі як “замок Ківалова” або замок “Гаррі Поттера”. Наразі там майже згоріла покрівля”, – повідомили у виданні.

Ця будівля – палац студентів “Одеської юридичної академії”, проте більше відомий як резиденція Сергія Ківалова.

Як пишуть одеські канали, Ківалов нібито отримав осколкові поранення правого стегна. Його госпіталізували з венозною кровотечею до лікарні №10, а вже звідти він поїхав до приватної клініки.

Місцеві Telegram-канали почали публікувати відео очевидців. Зокрема, на кадрах видно, як людину, схожу на Ківалова, кладуть на ноші.

За інформацією джерела “Української правди“, зараз Ківалову роблять операцію. У нього – поранення стегна з пошкодженням артерії, венозна кровотеча.

Крім того, за даними місцевих ЗМІ, в “замку Ківалова” загинув друг Ківалова, проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв.

Обстріл Одеси 29 квітня та його наслідки

Увечері 29 квітня російські війська завдали ракетного удару по Одесі. Станом на 22-гу годину голова ОВА Олег Кіпер повідомив про п’ять смертей цивільних.

Фото: тг Олег Кіпер

“…Четверо людей загинули, також вбито собаку. Ще один чоловік помер внаслідок інсульту, який спровокувала атака. 32 людей поранені, 25 знаходяться у лікарнях, серед них двоє дітей та вагітна. Дівчинка, якій немає й пʼяти років, у вкрай важкому стані. Ще шестеро дорослих також в реанімації. Наші лікарі роблять все можливе і неможливе”, – написав Кіпер у телеграмі.

Керівник пресцентру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук під час включення в ефір телемарафону розповів, що на місці російського удару по Одесі видно сліди шрапнелі, яку використовують для ураження живої сили противника. Імовірно, це був касетний боєприпас, додав Плетенчук.

Хто такий Сергій Ківалов

Сергій Ківалов — український політик, державний діяч і юрист. Народний депутат III-VII скликань. Входив до фракцій СДПУ(о) Віктора Медведчука, Партії регіонів та “Опозиційного блоку”. Президент національного університету “Одеська юридична академія”.

У 2004-му був головою Центральної виборчої комісії.  Ківалову закидали причетність до фальсифікації на користь Віктора Януковича під час другого президентських виборів 2004 року, після якого почалася Помаранчева революція.

Він є співавтором скандального закону “Про засади державної мовної політики”, неофіційно відомий як “закон Ківалова-Колесніченка”, що узаконив використання російської мови органами влади та місцевими громадами.

2013 року президент Росії Володимир Путін нагородив медаллю Пушкіна Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка.

Читайте також:
РФ завдала ракетного удару по Одесі: є загиблі і поранені, горить “палац студентів”. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна