Вольова перемога над Ісландією: збірна України пробилася на четверте поспіль Євро

Збірна України у Вроцлаві здобула вольову перемогу над Ісландією – 2:1 – і вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

На гол Гудмундссона (постріл здалеку на 30-й хвилині) наші відповіли результативними ударами Віктора Циганкова (54 хв.) і  Михайла Мудрика (84 хв.). Ще один гол, Романа Яремчука, не був зарахований через офсайд наприкінці першого тайму.

Підопічні Сергія Реброва були очевидними фаворитами фінального матчу плей-оф на “шляху В” і довели свій клас, зокрема після того, як почали грати агресивніше у другому таймі.

Співвідношення ударів загалом становило 13:6, удари в площину – 5:3, володіння м’ячем – 59% проти 41%.

Дуже допомогла “синьо-жовтим” підтримка трибун на стадіоні у Вроцлаві: завдяки великій кількості молодих українських чоловіків на “Тарчинські арені” панувала атмосфера Львова чи Києва.

У другому таймі по рекламних площинах біг напис польською мовою від імені Української асоціації футболу: “Дякуємо Польщі за гостинність!”.

Євро-2024 відбудеться на полях Німеччини 14 червня – 14 липня.

Уже відомі наші суперники в груповому турнірі (група Е):
🇺🇦 – 🇷🇴 Румунія (17 червня, Мюнхен);
🇺🇦 – 🇸🇰 Словаччина (21 червня, Дюссельдорф);
🇺🇦 – 🇧🇪 Бельгія (26 червня, Штутгарт).

Для України це буде четверте загалом і четверте поспіль Євро – після чемпіонатів 2012 (домашній), 2016, 2020 років.

ТАБЛО

Україна — Ісландія 2:1
Голи: Циганков, 54, Мудрик, 84 — А. Гудмундссон, 21 (відео голів тут)

Україна: Лунін — Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко — Бражко, Маліновський (Зінченко, 64) — Циганков (Таловєров, 88), Судаков, Мудрик — Яремчук (Довбик, 72).

Ісландія: Вальдімарссон — Палссон, Інгасон, Гретарссон, Торарінссон (Оскарссон, 64) — Траустасон, Гаральдссон (Андерсон, 87) — Й. Гудмундссон, Торстейнссон (Еллертссон, 87) — А. Гудмундссон, Гудйонсен (Фіннссон, 63).

Попередження: Маліновський, Зінченко — Гаральдссон, Інгасон, Й. Гудмундссон.

Нагадаємо, з таким самим рахунком – 2:1, поступаючись 0:1 – українці 21 березня обіграли Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-оф.

Крім того, сьогодні ж збірна України U-19 розгромила Швейцарію (3:0) і вийшла на Євро-2024 у своїй віковій групі.

Читайте також:
Збірна України продовжує боротьбу за вихід на Євро-2024, перемігши в Боснії


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна