Збірна України продовжує боротьбу за вихід на Євро-2024, перемігши в Боснії

доповнено

Національна збірна України зберігає шанси зіграти на чемпіонаті Європи з футболу, що відбудеться в червні-липні 2024 року в Німеччині.

На етапі півфіналу плей-оф підопічні Сергія Реброва 21 березня здобули важку виїзну перемогу над командою Боснії і Герцеговини – 2:1.

Матч у місті Зеніца був сповнений силовими єдиноборствами, симуляціями з боку господарів та загалом проходив за рівної боротьби, майже без ударів по воротах.

Цікаво, що середній вік боснійської збірної становив майже 30 років (зірковому Едіну Джеко з “Фенербахче” – вже 38, Міралему П’яничу з аравійського чемпіонату – 33), тоді як української команди – менше 25.

На 57-й хвилині відбувся навіть не перший удар боснійців у площину Андрія Луніна – це “гірник” Микола Матвієнко зрізав м’яч у свої ворота.

У повітрі запахло поразкою, тим більше, що господарі, які й так грали “другим номером”, узялися падати на газон “Біліного поля” після кожної зупинки.

Але гру перевернув вихід другого нападника “синьо-жовтих” – Романа Яремчука з “Валенсії”. Спершу ексльвів’янин на 85-й хвилині забив сам із передачі Юхима Коноплі, а за три хвилини віддав асист на статичного Артема Довбика, і той перервав тривалу безгольову серію – 2:1.

ТАБЛО

Боснія і Герцеговина — Україна — 1:2

Голи: Матвієнко, 57 (авт.) — Яремчук, 85, Довбик, 88

Боснія і Герцеговина: Шехич — Ахмедходжич, Хаджикадунич, Колашинац — Дедич (Чівич, 67), Цимірот, Хаджіахметович, Крунич (Рахманович 90+2), Газібегович — Джеко, Демірович

Україна: Лунін — Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко — Бражко (Яремчук, 81), Зінченко (Маліновський, 76) — Зубков (Гуцуляк, 76), Судаков, Мудрик — Довбик (Таловєров, 90+2)

Попередження: Колашинац, Газібегович, Ахмедходжич, П’янич — Матвієнко, Конопля, Яремчук

Суддя: Цваєр (Німеччина)

Статистика: очікувані голи 0,53:1,20; володіння м’ячем 38%:62%; удари 7:12; удари в площину 1:3; сейви воротаря 1:0; фоли 14:20.

У фіналі плей-оф українці зіграють з Ісландією, яка сьогодні здолала в Будапешті ізраїльтян – 4:1.

Наш вирішальний стик відбудеться 26 березня о 21:45 у Вроцлаві, Польща.

У двох інших фіналах зіграють: Уельс – Польща, Грузія – Греція.

Нагадаємо, в липні 2024 року збірна України U23 уперше зіграє на футбольному турнірі Олімпійських ігор у Франції. Жереб визначив нашими суперниками в групі команди Аргентини, Марокко та третю збірну азіатської кваліфікації.

Читайте також:
У Канаді помер Данило Мигаль, який з прапором України станцював гопак на матчі збірної СРСР під час Олімпіади-1976

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.