Чоловіків, які намагаються незаконно виїхати з України, поменшало, – ДПСУ

Кількість українців, які намагаються незаконно виїхати з країни, у порівнянні з першими місяцями після повномасштабного вторгнення Росії в Україну зменшилася.

Про це сказав в ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пише “Українська правда“.

“Після 24 лютого [2022 року] на державному кордоні ми почали фіксувати певне збільшення спроб незаконного перетину кордону. У першу чергу, чоловіками-українцями у віці 18-60 років, оскільки цій категорії громадян обмежено виїзд за межі України.

Якщо порівняти перші місяці після 24 лютого, то на даний момент показник охочих незаконно перетнути кордон, звісно, впав. Тоді ми затримували їх десятками, інколи й по 60-70 людей за добу. Але це і по “зеленій ділянці” кордону, тобто поза межами пунктів пропуску, і коли громадяни слідують через пункти пропуску з підробленими документами”, – зазначив Демченко.

За його словами, поза межами пунктів в’їзду-виїзду чоловіки, що не мають законних підстав для виїзду, найчастіше йдуть до кордону пішки поодиноко чи групами, а також часто користуються послугами “ділків”.

А на легальних пунктах пропуску – найчастіше використовують підроблені документи, ховаються чи переодягаються в жіночий одяг тощо.

За даними Держприкордонслужби, від початку дії обмежень воєнного стану було виявлено близько 140 організованих груп, які намагалися організовувати незаконне переправлення людей через кордон.

7 березня ДПСУ повідомляла, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну прикордонники затримали понад 11 тисяч порушників кордону, які намагалися виїхати поза пунктами пропуску, і понад 4 тисячі людей, які намагалися виїхати за підробленими документами.

Читайте також:
На Закарпатті чоловік намагався незаконно перетнути кордон – і втопився в Тисі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна