Диверсією ГУР на псковській авіабазі Буданов закрив гештальт із невдалим виходом у Крим 2016 року

“Однією з найкращих диверсійних операцій ГУР МО під час війни” назвав журналіст Юрій Бутусов підрив гелікоптерів ЗС Росії на аеродромі у Псковській області. Він нагадав, що таку саму диверсію ГУРівці з Кирилом Будановим намагалися здійснити у 2016 році в Криму, але тоді їх спіткала невдача.

На авіабазі “Веретьє” під Псковом у ніч на 31 жовтня стався потужний вибух, внаслідок якого, за повідомленням Головного управління розвідки МОУ, було знищено два ударні вертольоти Ка-52, а ще два “алігатори” – суттєво пошкоджені. При цьому росіяни пишуть, що було підірвано не два, а три вибухові пристрої, а четвертий – не спрацював.

“Росіяни підтвердили знищення двох гелікоптерів на авіабазі у Пскові. Головне управління розвідки Міноборони України вчора заявило про підрив в ніч із 30-го на 31 жовтня двох бойових гелікоптерів Ка-52 у Пскові, але відео або фото з місця подій не було. І ось зараз російська пропаганда змушена визнати – гелікоптери знищені.

Відстань 600 км від України, але диверсанти пройшли на територію особливо важливої військової бази, непоміченими пройшли на стоянку гелікоптерів, встановили чотири вибухові пристрої, тобто витратили деякий час, установили таймер і також непомітно залишили територію авіабази. Російські спецслужби не змогли їх помітити”, – констатував Бутусов у фейсбуці.

За його висновком, цією операцією начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов пішов далі, ніж у 2016 році, коли сам Буданов брав участь у невдалому диверсійному виході ГУРівців до аеродрому на території окупованого РФ Криму.




“Кирило Буданов, можна сказати, закрив гештальт. Нагадаю, група Буданова у 2016 році проникла у Крим з метою здійснити диверсію на базі полку гелікоптерів під Джанкоєм, але група була викрита ФСБ і була змушена прорватись в Україну з боєм, знищивши командира російського спецназу.

Але минуло шість років, і ГУР все ж таки знищив російські бойові гелікоптери просто на базі”, – наголосив журналіст.

“Кожен гелікоптер Ка-52 коштує 16 мільйонів доларів, але питання навіть не в ціні, Росія не має технологічних можливостей відновлювати втрати своєї і авіації, швидко відновити такі втрати росіяни не зможуть.
Блискучий успіх української розвідки, і болюча поразка Росії”, – резюмував Бутусов.

Читайте також:
На аеродромі в Псковській області вночі був вибух: знищено два Ка-52, ще два – пошкоджено

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна