У Криму вважають, що на півострів прорвалися українські диверсанти

 

У ніч на 7 серпня українська сторона нібито спробувала здійснити диверсію на адміністративній межі з Кримським півостровом, “щоб прорватися на територію республіки”. Таку версію недільних подій у коментарі “Комсомольській правді в Криму” розповіло джерело в окупаційних правоохоронних органах, про що повідомляє сайт Lenta.ru.

Жителі окупованого Армянська повідомили виданню, що чули стрілянину.

“У місті ходять БТР і люди в бронежилетах. Є чутки, що когось із прикордонників вбили”, – сказав співрозмовник газети.

Так чи інакше, в Криму 7 серпня на  дорогах встановлюють блокпости.

Як пише сайт “Крим. Реалії” з посиланням на дані очевидців, у Роздольненському районі співробітники російського окупаційної ГІБДД (дорожної автоінспекції) разом з автоматниками стоять у центрі селища, зупиняють машини і влаштовують перевірки.
Про аналогічні блокпости повідомляють мешканці Чорноморського району.

На запитання людей, на якій підставі проводиться огляд, силовики заявили про нібито “прориви на кордоні”, маючи на увазі адміністративну межу України з Кримом.

В ефірі телеканалу “112 Україна” лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив з посиланням на місцевих мешканців, що в північних районах півострова військовою технікою перекривають деякі міжрайонні дороги.

Особливу концентрацію техніки у Джанкої він пояснив розташуванням там одного з найбільших військових аеродромів.

“З окупацією Криму росіяни дуже його обладнали, і там є постійна присутність військової техніки. Я думаю, що вони демонструють такі скупчення з метою навчань навколо, з їх точки зору, важливих військових об’єктів”, – зазначив Чубаров.

Як відомо, 7 серпня вранці російська окупаційна влада, за повідомленням ДПСУ, із невідомих причин призупинила пропуск громадян і транспортних засобів через адмінмежу з Кримом. Після 11-ї години росіяни відновили пропуск на КПВВ “Чонгар”.

У травні ц.р. окупаційна влада півострова вже заявляла про проникнення до Криму 30 членів українських радикальних угруповань, які нібито прибули в регіон з метою дестабілізувати ситуацію.

Читайте також:
Російські окупанти на межі Криму й Херсонщини запустили аеростат. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна