ФСБ РФ оприлюднила заяву про затримання в Криму “українських диверсантів”

 

У ФСБ Росії стверджують, що затримали групу громадян України, які нібито готували теракти в окупованому Криму. При затриманні буцімто загинув співробітник ФСБ.
Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому на офіційному сайті російського силового відомства.

“Федеральною службою безпеки Російської Федерації попереджено скоєння в Республіці Крим терористичних актів, підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об’єктами яких були визначені критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова”, – стверджують у ФСБ.

Метою диверсій нібито є дестабілізація соціально-політичної обстановки в регіоні в період підготовки і проведення “виборів до федеральних і регіональних органів влади”.

“В ніч з 6-го на 7-ме серпня 2016 року в районі міста Армянськ Республіки Крим виявлена група диверсантів. На місці сутички виявлені: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограмів у тротиловому еквіваленті, боєприпаси і спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати і спецзброя, що складаються на озброєнні спеціальних підрозділів збройних сил України”, – заявляє ФСБ.

При затриманні у результаті вогневого контакту нібито загинув співробітник ФСБ Росії.

“На території півострова Крим ліквідована агентурна мережа Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України. Затримано осіб із числа громадян України та Російської Федерації, які надавали сприяння в підготовці терористичних актів, і дають свідчення”, – сказано в повідомленні російського відомства.

“Одним з організаторів попереджених терактів є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який також затриманий і дає свідчення”, – заявили також в ФСБ.

Нагадаємо, що 7 серпня на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю Росія припинила пропуск громадян.
Очевидці повідомляли, що в деяких районах півострова почали встановлювати блокпости за участю російських співробітників ГІБДД та автоматників. За версією російської сторони, таким чином відбувалася нейтралізація “українських диверсантів”.

Читайте також:
Росія перекинула до Криму колону військової техніки. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.