Російські окупанти перекривали доступ в Крим з України. ОНОВЛЕНО

 

У неділю, 7 серпня, близько 7:00 ранку російська окупаційна влада із невстановлених причин призупиняла здійснення пропускних операцій громадян та транспортних засобів на адміністративній межі з Кримом.
Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

“Саме через це пропуск з материкової частини України на КПВВ “Каланчак”, “Чаплинка” та “Чонгар” на територію тимчасово окупованої АР Крим також не здійснюється”, – зазначили в ДПСУ.

Як повідомив у “Фейсбуці” перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял,  на адмінкордоні з Кримом закриті всі три КППВ – “Каланчак”, “Чаплинка” та “Чонгар”.

“За метрів 500 до самих КПП виставлено кордони, не пускають ні машини, ні піших. При цьому нібито з боку материка машини заїжджають. Причини поки не відомі. Люди турбуються, скільки доведеться чекати”, – написав Джелял.

“Прикордонники на Каланчаку відсилають усіх на Чонгар. Стверджують, що Каланчак і Чаплинка працювати не будуть”, – додав він.

ОНОВЛЕНО. Після 11:00 заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука з посиланням на голову Державної прикордонної служби Віктора Назаренка повідомив у соцмережі, що “рух на кордоні з окупованим Кримом поновлено”.

“Він мені розповів, що окупанти проводять якісь свої “навчання”. Наші напоготові”, – зазначив Тука

Читайте також:
На Чонгарі підняли прапор недоузгодженого прапор кримськотатарського батальйону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.