Зеленський через Макрона намагається вплинути на Путіна

Президенти України – Володимир Зеленський та Франції – Еммануель Макрон провели телефонну розмову про ескалацію на Донбасі.

Про це ввечері 19 лютого повідомила пресслужба президента України.

“Провів термінову розмову з Президентом Еммануелем Макроном. Поінформував про загострення на фронті, наші втрати, обстріл українських політиків і міжнародних журналістів. Обговорили необхідність і можливі шляхи негайної деескалації та політико-дипломатичного врегулювання”, – сказано про переговори у твіттері Зеленського.

Єлисейський палац своєю чергою повідомив, що ці дипломатичні переговори є “останніми необхідними зусиллями, щоб уникнути великого конфлікту”.

Також у повідомленні зазначається, що президент Франції докладе всіх зусиль, “щоб зберегти стабільність і мир в Європі”. Макрон готовий до нових кроків щодо цього.

В адміністрації президента Франції заявляють, що ризик розвитку конфлікту, розпочатого Росією, “дуже високий”.

Як відомо, наступного дня Макрон має провести рлзмову з Володимиром Путіним.

Нагадаємо: 8 лютого президент Франції Еммануель Макрон перебував з візитом в Україні та проводив переговори з Володимиром Зеленським.
Напередодні Макрон зустрічався у Москві з Путіним, обговорюючи ескалацію навколо України. За даними ЗМІ, Макрон озвучив у Москві не погоджені з НАТО пропозиції щодо України.
Після цього президент Франції провів ще одну розмову з Путіним: “Я прошу вас зупинитись”.

Незважаючи на ці зусилля, Росія почала збройну ескалацію на Донбасі. 17 і 18 лютого, в штабі ООС нарахували 60 і 66 обстрілів, 19 лютого – 136, з них більшість – із важкої артилерії.

Читайте також:
Китай на Мюнхенській конференції заявив про підтримку суверенітету України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.