Нардепи від “СН” та глава МВС потрапили під обстріл на Світлодарській дузі. ВІДЕО

доповнено

Народні депутати від фракції “Слуга народу”, міністри та журналісти потрапили під артилерійський обстріл у районі селища Новолуганське на Світлодарській дузі (Донецька область).

Як передає “Новинарня“, про це повідомила народна депутатка від “СН” Марія Мезенцева.

“Щойно народні депутати фракції “Слуга народу”, члени Комітету [Верховної Ради з] національної безпеки, оборони та розвідки разом з іноземними журналістами потрапили під жорсткий артилерійський обстріл у районі населеного пункту Новолуганське.
Б – Безпринципність!
UPD: всі живі, здорові, слава Богу”, – написала Мезенцева у фейсбуці.

Водночас речниця фракції монобільшості Юлія Палійчук повідомила про подію в телеграмі стриманіше: “На одній із позицій народні депутати та представники зарубіжних ЗМІ потрапили під обстріл і були евакуйовані в укриття”.

Артилерія бойовиків обстріляла сьогодні пообіді Новолуганське на Донеччині, коли там із візитом перебував  і група міжнародних журналістів.

Як передав з місця подій кореспондент “Радіо Свобода” Мар’ян Кушнір, під обстріл у Новолуганському потрапив також міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

За його даними, спочатку бойовики вдарили з мінометів, згодом почалися артобстріли. Снаряди падали за 300 метрів від місця, де перебували міністр і журналісти.

Прессекретарка владної фракції оприлюднила відео, записане головою фракції “СН” Давидом Арахамією, який перебував на місці обстрілу.

Під час переїзду в авто Арахамія розповів, що вони оглядали позиції ЗС України, коли на пост прилетіли 10-12 мін калібру 122 мм. Всі разом укралися в бліндажі. За його словами, іноземні журналісти “були шоковані” – таким чином вони могли переконатися, хто саме порушує мінські угоди.

Також Арахамія надав низку відео із темного бліндажа, на яких видно іноземних журналістів, депутатів та чути звуки вибухів снарядів важкої артилерії.

“І знову прилетіло”, – коментує він.

Передісторія

Група народних депутатів із фракції “Слуга народу” 19 лютого прилетіли в зону ООС, як наказав напередодні президент Зеленський.

Літаком Повітряних сил ЗСУ на аеродром Краматорська прибули голова фракції “СН” Давид Арахамія, голова Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, народні депутати Юрій Мисягін, Мар’яна Безугла, екснардеп – міністр у справах реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та ін.

Ішлося про те, що нардепи проведуть моніторинг безпекової ситуації, поспілкуються з військовими, передадуть закуплені напередодні дрони на передові позиції наших військових.

Напередодні, 18 лютого секретар РНБО Олексій Данілов розповів на брифінгу, що президент Володимир Зеленський розпорядився відправити на лінію фронту представників від Верховної Ради та Кабміну. Він не пояснив, чим будуть займатися посадовці в районі ООС.

Читайте також:
Зеленський поїхав на Мюнхенську конференцію. США не радили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна