“Я прошу вас зупинитись”. Макрон знову говорив із Путіним

Між президентами Франції і Росії Еммануелем Макроном та Володимиром Путіним відбулася тривала телефонна розмова на тему безпекової ситуації навколо України та в Європі.

Про це в суботу, 12 лютого, повідомив інформаційний канал французького суспільного мовлення FranceInfo.

“Я прошу вас зупинитись”. Це приблизно те, що Макрон сказав Путіну під час довгої розмови глав двох держав сьогодні вдень”, – йдеться в новині з “живої” стрічки телеканалу.

Президент Франції попередив Путіна, що “щирий діалог несумісний з військовою ескалацією” на українському кордоні.

У підсумку обидва президенти “висловили бажання продовжити діалог” щодо “шляхів просування вперед виконання Мінських домовленостей” та щодо “умов безпеки та стабільності в Європі”.

Нагадаємо, Еммануель Макрон лише 7 лютого перебував із візитом у Москві та зустрічався там із Путіним, а 8 лютого відвідав Київ на тлі зростання загрози вторгнення військ РФ та провів зустріч із президентом Зеленським.

Читайте також:
Макрон відмовився проходити російський тест на COVID-19 в Москві, – Reuters

Макрон озвучив у Москві не погоджені з НАТО пропозиції щодо України, – Daily Mail

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.