Зеленський назвав ключову тему зустрічі з Макроном

Президент Володимир Зеленський заявив, що мирний процес врегулювання ситуації на Донбасі був одним із ключових питань зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Він висловив сподівання на проведення саміту “нормандського формату” найближчим часом.

Про це він Зеленський сказав у вівторок, 8 лютого, під час пресконференції з французьким лідером, повідомляє “Укрінформ”.

“Саме мирний процес був одним із ключових питань наших сьогоднішніх перемовин. Ми очікуємо, що найближчим часом згідно з домовленостями, досягнутими в ході Паризького саміту ще в грудні 2019 року, ми зможемо провести наступні перемовини лідерів нормандської четвірки”, – заявив Зеленський.

За його словами, важливий крок на шляху до саміту – активізація діалогу на рівні політичних радників. Водночас президент нагадав, що зустріч радників була 26 січня, а наступна запланована “найближчими днями”.

“Розраховуємо, що зустріч 26 січня і майбутні перемовини в Берліні наблизить нас до проведення саміту “Норманді”, – наголосив Зеленський.

Читайте також:
Франція виділяє Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна