Європі потрібен діалог щодо нових спільних гарантій безпеки, – Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон вважає одним із ключових завдань на найближчий час широкомасштабний діалог щодо спільних гарантій безпеки, які дозволили би забезпечити довгострокову стабільність у Європі.

Про це він сказав під час візиту до Києва на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у вівторок, 8 лютого, передає “Європейська правда”.

“Наше прагнення на найближчі тижні і місяці – щоб ситуація стабілізувалася і щоб ми могли через механізм нових гарантій забезпечити тривалу деескалацію. У цьому контексті необхідний спокій і зваженість усіх сторін у своїх пропозиціях та діях”, – зазначив Макрон.

Він сказав, що вбачає спільним завданням на найближчий час – просуватися на подвійному треку, щодо “Мінська” і в ширшому контексті.

“Перший – рішуче, методичне втілення у життя Мінських домовленостей у рамках Нормандського формату. Другий – широкомасштабний діалог, вимогливий, інноваційний, який дозволить напрацювати нові спільні гарантії та вибудувати стабільність і безпеку на континенті, та зберегти безпеку у короткостроковій перспективі”, – сказав президент Франції.

Він також похвалив стриманість, продемонстровану Україною в умовах військового тиску РФ.

Читайте також:
Зеленський назвав ключову тему зустрічі з Макроном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.