Зеленський внесе у Раду законопроєкт про подвійне громадянство

Президент Володимир Зеленський внесе до Верховної Ради законопроєкт про подвійне громадянство для українців, які мешкають за кордоном.

Як передає “Новинарня“, про це глава держави заявив під час послання до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України в середу, 1 грудня.

“Важлива складова нашої міжнародної політики – підтримка світового українства. Я знаю, наскільки важливим для українців, що мешкають у США, Канаді та ЄС, є питання множинного громадянства. Сьогодні я вношу відповідний законопроєкт на розгляд парламенту. Нас 65 мільйонів”, – сказав Зеленський.

Він акцентував, що вперше українці з усього світу відчуватимуть себе не діаспорою, не просто людьми “українського походження”, а українського громадянства, рівними українцями.

“І це також частина незалежності”, – наголосив глава держави.

Нагадаємо, у вересні 2021 року Зеленський на зустрічі з українською громадою у Нью-Йорку під час робочого візиту до США пообіцяв запровадити подвійне громадянство для українців, які мешкають за кордоном.

Читайте також:
Україна могла б обміняти Медведчука, якби він мав громадянство Росії, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна