Зеленський на зустрічі з діаспорою у США пообіцяв узаконити подвійне громадянство, але “не для всіх”

 

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі представниками української діаспори у США пообіцяв реалізувати ідею подвійного громадянства.

Про це він сказав на зустрічі з представниками українських організацій та церков США, що відбувалася в Українському інституті Америки у Нью-Йорку, пише “Укрінформ“.

“Ми обов’язково реалізуємо ідею подвійного громадянства, зокрема для українців Америки”, – запевнив Зеленський.

Водночас він зауважив, що із законом про подвійне громадянство “не все так просто”.

“Це не можна всім зробити, оскільки деякі українці живуть у тих країнах, які, м’яко кажучи, нам не друзі“, – наголосив президент, маючи на увазі передусім Росію.

За словами Зеленського, необхідно “відновити історію, справедливість, повагу до багатовікової, багатонаціональної і багатокольорової держави”. Причому відновлення поваги, за його словами, вимірюється конкретними речами – наприклад, будівництвом доріг.

“У нас зараз дороги вже кращі, ніж у Нью-Йорку”, – запевнив глава Української держави, отримавши схвальні оплески авдиторії.

“Ми маємо «вилизати» нашу державу, щоб були бруківка, дороги, мости, – це і є повага до історії нашої країни”, – додав Зеленський.

Він також підкреслив, що пріоритетом його роботи є повернення в Україну миру.

За словами президента, це відбуватиметься “шляхом дипломатії, перемовин із дуже складною державою і складними людьми”, тож потрібен тиск міжнародної спільноти, “усіх, хто може хоч щось зробити для відновлення нашої держави з усіма нашими людьми і територіями”.

Зеленський закликав українців за кордоном зробити для цього все можливе.

Своєю чергою президент Українського конгресового комітету Америки Андрій Футей запевнив, що українська об’єднана громада докладає всіх зусиль, щоб впливати на американську політику щодо України. І таким чином – сприяти реалізації стратегічного курсу України на членство в НАТО та ЄС, відновленню територіальної цілісності, а також зупиненню проєкту “Північний Потік-2”.

Як повідомляла “Новинарня”, 20 вересня президент України прибув із робочим візитом до США для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй. 21 вересня він узяв участь у відкритті сесії ГА ООН. На 22 вересня заплановано виступ Зеленського у загальних дебатах на Генасамблеї.

Читайте також:
На зустрічі з керівництвом ООН Зеленський поставив питання, чому їх не було на Кримській платформі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна