У Львові завершують демонтаж частини Монумента слави. ФОТО

 

У Львові завершують демонтаж барельєфів, які були на стіні, що входила в комплекс радянського меморіалу монумента бойової слави радянських збройних сил.

Про це інформує сайт “Локальна історія”.

Львів демонтаж Монумента слави 2 Львів демонтаж Монумента слави 3 Львів демонтаж Монумента слави 4 Львів демонтаж Монумента слави 5
<
>
Фото: Павло Паламарчук/"День"

На місці радянського пам’ятника планують встановити меморіал Українського воїна.

Нагадаємо, що ліквідація радянського комплексу розпочалася ще в березні  2019 року. Спочатку зняли горельєфи, розміщені на 30-метровій стелі, яка перебувала в аварійному стані. Потім з третьої спроби знесли і саму стелу.

Меморіал “Монумент бойової слави Радянських Збройних сил” відкрили у 1970 році. Ансамбль меморіалу складався з 30-метрової стели, бетонної композиції з фігурами воїнів та алегоричних фігур радянського воїна і “Батьківщини-матері”.

Читайте також:
У Львові встановлять пам’ятник Євгенові Коновальцю

Музей “Тюрма на Лонцького” у Львові зазнав значних збитків через пожежу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна