У Львові встановлять пам’ятник Євгенові Коновальцю

 

Виконком Львівської міськради оголосив Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника коменданту Української військової організації, голові Організації українських націоналістів Євгену Коновальцю.

Таке рішення виконком ухвалив під час засідання в понеділок, 14 червня.

“Ми оголошуємо архітектурний конкурс для гідного вшанування пам‘яті провідника ОУН. Що це буде? Пам‘ятник, простір або площа. Важливо, щоб митці з усієї країни спробували переосмислити постать Коновальця. Впевнений, що цей меморіальний проект стане одним із головних архітектурних шедеврів нашого міста”, – написав мер Львова Андрій Садовий на сторінці у ФБ.

Нагадаємо, що Львівська облрада оголосила 2021 рік Роком Маркіяна Шашкевича та Євгена Коновальця. У Львові на честь Євгена Коновальця названа вулиця у Франківському районі, яка сполучає вул. Степана Бандери з вул. Івана Труша. Вулиця отримала назву Коновальця у 1992 році.

Читайте також:
У Національному музеї історії України відкривається унікальна виставка до 130-річчя Євгена Коновальця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна