Німеччина й Франція стурбовані ескалацією воєнної ситуації на сході України

 

Уряди Німеччини та Франції заявили про стурбованість зростанням кількості порушень режиму припинення вогню після стабілізації ситуації на сході України з липня 2020 року.

Про це йдеться в спільній заяві зовнішньополітичних відомств Німеччини і Франції, передає “Європравда”.

“Ми уважно стежимо за ситуацією, особливо за переміщеннями російських військ, і закликаємо сторони до стриманості та негайної деескалації”, – сказано в заяві.

Берлін і Париж наголосили на своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

“Як посередники у нормандському форматі Німеччина та Франція прагнуть реалізувати Мінські угоди в повному обсязі. З цією метою продовжуються регулярні переговори. У цьому контексті ми вітаємо продовження мандату Спеціальної спостережної місії ОБСЄ в Україні та закликаємо припинити обмеження їх свободи пересування, щоб СММ могла виконувати свої завдання відповідно до свого мандату”, – зазначили в МЗС двох країн.

Нагадаємо, на тлі напруження на Сході України президент США Джо Байден 2 квітня провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.
Посли країн-членів НАТО 1 квітня провели термінову зустріч у Брюсселі, щоб обговорити нещодавній сплеск насильства на Донбасі та накопичення російських військ біля українських кордонів.
Раніше в березні Німеччина і Франція погодили пропозиції для мирного плану щодо Донбасу.

Читайте також:
Кулеба: Росія має припинити військове нагнітання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна