Білоруське ТБ зняло сюжет про затриманого опозиціонера з “візитівкою Бандери” та символікою СБУ

 

Державний канал “Білорусь 1” показав сюжет про покази опозиційного активіста Юрія Воскресенського щодо “московських ляльководів”, при цьому на екрані показали символіку СБУ та зображення Степана Бандери.

У відео Юрія Воскресенського називають “організатором протестних акцій” в одному з районів Мінська, який ще й “виявився координатором” зі штабу опозиціонера Віктора Бабарики, передає “ВВС”.

За словами ведучої, чоловік вже “усвідомив, що його надурили”, і дав покази.

Раніше опозиційний канал “Белсат” з посланням на дружину Воскресенського повідомляв про його “брутальне затримання” – силовики виламали двері і забрали його з дому.

У сюжеті Юрій Воскресенський розповідає про свої контакти з московським політологом Дмитром Болкунцем, який мав намір “дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Республіці Білорусь”.

“12 серпня 2020 року усвідомивши, що масові акції перетворюються на тотальний некерований хаос, я вирішив звернутися з каяттям до КДБ, де виклав всі свої відомості щодо правопорушень. Також я зрозумів, що мене наосліп використовували московські ляльководи”, – сказав Юрій Воскресенський і закликав молодь не ходити на протести.

При цьому на екрані демонструють кадри з обшуку – чи був це обшук у Воскресенського, з сюжету невідомо.

Зокрема показують протигази та будівельні каски (схожі на ті, які були в активістів українського Майдану), довідник про стрілецьку зброю та книжку “Восстань и убей первым”.

В один з моментів на екрані з’являється гаманець з символікою Служби безпеки України, а також календариком з зображенням Степана Бандери у візитівниці.

Як саме це співвідноситься з показами Юрія Воскресенського щодо російського політолога, автори відео не уточнюють.

Читайте також: 
“Майдану не буде”: Лукашенко звинувачує “ляльководів” з-за кордону в організації протестів

Як інформувала “Новинарня”, після закінчення голосування на президентських виборах 9 серпня в Мінську та інших містах Білорусі почалися мітинги та сутички противників чинного глави держави Олександра Лукашенка з міліцією.

10 серпня ЦВК оприлюднила перші результати виборів: за Лукашенка буцімто віддали свої голоси 80,23% виборців, за Світлану Тіхановську — 9,9%.
Противники Лукашенка заявляють про грубу фальсифікацію та підробку результатів голосування і показують, що на багатьох дільницях насправді перемогла Тіхановська.

Світлана Тіхановська подала в Центральну виборчу комісію скаргу з вимогою провести повторний підрахунок голосів, але під тиском виїхала до Литви.

Силовики застосовують світлошумові гранати, кийки, сльозогінний газ, по-звірячому б’ють громадян кийками. З боку протестувальників – сотні поранених. Опозиціонери використовують “коктейлі Молотова”, спрямовані салютні установки, будують барикади й намагаються відбивати в міліції затриманих.
Відомо вже про двох загиблих громадян. Число затриманих сягає семи тисяч.

10 серпня на великому заводі БМЗ у Гомельській області почався страйк через результати виборів. Протестувальники ініціювали загальнонаціональний страйк. До нього приєднуються деякі підприємства, ринки тощо.

Читайте також:
У Мінську тривають страйки на великих підприємствах: Лукашенко відреагував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна