У Білорусі на великому заводі почався страйк через результати виборів

 

У Білорусі працівники найбільшого металургійного заводу в понеділок, 10 серпня, оголосили про початок страйку, адже вважають проведення президентських виборів нечесним.

Про це інформує телеграм-канал NEXTA.

Працівники БМЗ звернулися до співробітників інших підприємств із закликом до солідарності і підтримки. У зв’язку з цим керівництво заводу зібралося на екстрену нараду.

Влада Білорусі вже підганяє автозаки до БМЗ, розташованого в місті Жлобин у Гомельської області.

Співробітники підприємства попереджали про страйк ще до проведення виборів.

ЗМІ повідомляють, що про страйк починають оголошувати і інші підприємства в Білорусі, наприклад філія ВАТ “Гродно Азот” і ВАТ “СвітлогорськХімволокно”, шахтарі з Солігорська.

 

Читайте також:
“Майдану не буде”: Лукашенко звинувачує “ляльководів” з-за кордону в організації протестів

Як інформувала “Новинарня“, в центрі Мінська після закінчення голосування на президентських виборах 9 серпня відбулися мітинги та сутички противників чинного глави держави Олександра Лукашенка з поліцією. Опозиційні виступи пройшли також у багатьох інших містах.

Вранці 10 серпня правозахисники звітували, що число затриманих внаслідок протестів у Білорусі сягає щонайменше 120 осіб.

За даними держаного екзит-полу, на виборах переміг чинний президент Олександр Лукашенко, який очолює країну з 1994 року. 65-річний політик нібито здобув 79,7% голосів. Друге місце посіла опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська (6,8%).
Противники Лукашенка заявляють про грубу фальсифікацію результатів голосування і показують, що на деяких дільницях насправді перемогла Тіхановська.

10 серпня ЦВК оприлюднила перші результати виборів: за Лукашенка віддали свої голоси 80,23% виборців, за Світлану Тіхановську — 9.9%.

На вечір 10 серпня в Білорусі збираються на нову акцію протесту через результати голосування на виборах президента.

Читайте також:
Євген Заічкін, якого вважали загиблим під час протестів у Білорусі, живий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.