Кличко просить Раду врегулювати правила кермування електросамокатами

 

Міський голова столиці Віталій Кличко закликав Верховну Раду внести зміни до законодавства й врегулювати правила використання електросамокатів як виду транспорту.

Про це в неділю, 9 серпня, інформує Zaxid.net.

Сьогодні використання електросамокатів чи гіробордів не врегульовано законом.

Із правової точки зору, вони не є учасниками дорожнього руху, попри те, що деякі з них розвивають швидкість понад 50 км/год.

Тому Кличко просить народних депутатів змінити законодавство про дорожній рух і визначити:

  • де саме мають їздити такі засоби пересування – дорогами, тротуарами, велосипедними доріжками;
  • за якими правилами щодо швидкості та світлових позначень можна їздити;
  • з якого віку дозволено користуватись таким транспортом.

Кличко наголосив, що діяльність компаній у наданні послуг з прокату має бути узгоджена з містом, бо пункти прокату (чи місця, де можна взяти або залишити електросамокат) розташовані на території міста.

Таку необхідність міський голова пояснив запуском у Києві компанією Bolt сервісу прокату, який він вважає незаконним.

Bolt анонсувала запуск у Києві сервісу прокату електросамокатів 7 серпня, проте вже наступного дня Віталій Кличко заявив, що компанія не погоджувала це з міською владою, і пригрозив прибрати “самовільно розміщені пункти з електросамокатами”.

У відповідь на це у Bolt заявили, що столична влада і міський голова столиці не мають підстав вимагати погодження з ними сервісу прокату електросамокатів.

У компанії пояснюють, що для роботи сервісу не потрібні стаціонарні централізовані парковки, як того вимагає, наприклад, прокат велосипеду. У компанії кажуть, що влада Києва і особисто Кличко не можуть вимагати тих дозволів, які не передбачені законом.

Читайте також:
Влада Києва відклала нові правила пільгового проїзду на початок 2021 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна