Влада Києва відклала нові правила пільгового проїзду на початок 2021 року

 

Пасажири, що мають право пільгового проїзду в громадському транспорті Києва, зможуть користуватися проїзними посвідченнями старого зразка до кінця 2020 року.

Про це 30 червня повідомив офіційний портал столичної влади.

Це стосується зокрема й учасників бойових дій, і тих УБД, які прописані та проживають не в Києві.

“Таким чином, учні київських шкіл зможуть користуватися паперовими учнівськими посвідченнями до моменту видачі нових. Студенти столичних закладів вищої освіти матимуть можливість оформити транспортну картку Kyiv Smart Card із пільговими поїздками. А пільгові категорії пасажирів, що мають право безкоштовного проїзду, проте не зареєстровані у Києві, зможуть скористатися своїм правом у звичному режимі”, – сказано в повідомленні.

Це передбачено розпорядженням КМДА №931 щодо внесення змін до порядку введення в дослідну експлуатацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті Києва незалежно від форм власності.

У КМДА зазначили, що система електронного квитка технічно готова до впровадження та повноцінно працює у міському громадському транспорті з 2019 року. Для цього було модернізовано турнікети в метрополітені, встановлено касові апарати на всіх його станціях, підключено 100% наземного транспорту, а також адаптовано турнікети на міській електричці та швидкісному трамваї до системи е-квитка.
Крім цього, у мобільному додатку KyivSmartCity можна додати транспорту картку Kyiv Smart Card, поповнити її та придбати QR-квиток.

Офлайн придбати, поповнити картку або купити одноразовий QR-квиток можна в розгалуженій мережі точок продажу електронного квитка: касах на станціях КП “Київський метрополітен”; 322 точках Т-кіосків; 348 автоматах самообслуговування у вестибюлях КП “Київський метрополітен”, на фунікулері та швидкісному трамваї; у більш ніж 5 тисячах точок платіжних терміналів Ibox, EasyPay, 2click; Privat 24 та City 24.

Раніше планувалося, що з 1 липня 2020 року пільговики, зокрема УБД, зможуть користуватися міським громадським транспортом столиці за єдиним електронним квитком – “карткою киянина”, а не посвідченням-“книжечкою”.

Київська міськдержадміністрація заявила про готовність відтермінувати запровадження єдиного електронного квитка до 1 січня 2021 року, щоб дати можливість уряду розробити зміни до законодавства щодо надання пільг на проїзд пільговим категоріям громадян. А громадянам, які мають пільги, – можливість безкоштовно користуватися громадським транспортом.

Відтермінувати нові правила проїзду в Києві пропонувало зокрема Міністерство у справах ветеранів.

Читайте також:
У Білій Церкві ветерани провели виховну бесіду з водієм маршрутки, що відмовив у пільговому проїзді дочці загиблого героя. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна