У Мінветеранів пропонують відтермінувати скасування пільг на транспорт у Києві

 

У Київській міській державній адміністрації у понеділок, 15 червня, відбулася нарада щодо вирішення питання пільгового проїзду для учасників бойових дій у столичному муніципальному транспорті з 1 липня, адже бюджет міста вже не може його забезпечувати.

Про це інформує пресслужба Мінветеранів.

Зустріч відбулася за участі першого заступника міністра у справах ветеранів України Олександра Порхуна, заступника міністра соціальної політики України Віталія Музиченка, заступників голови КМДА Марини Хонди та Олександра Густелєва, представників Київпастрансу, Ради родин загиблих Героїв, громадських рад ветеранів при Мінветеранів та КМДА.

За словами представників КМДА, бюджет міста вже не в змозі фінансово забезпечувати проїзд пільговиків.

За статистикою, сьогодні пільгами користуються понад 2,4 млн осіб різних пільгових категорій.

У міністерстві у справах ветеранів України запропонували відтермінувати рішення КМДА щодо зміни порядку проїзду в муніципальному транспорті м. Києва для ветеранів та інших пільгових категорій громадян України;  створити міжвідомчу робочу групу для негайного розв’язання проблемного питання, за участі представників Мінветеранів, Мінсоцполітики, Мінфіну, КМДА, профільних громадських організацій та інших відомств; вивчити питання застосування безкоштовного електронного квитка для пільгових категорій громадян України та безпосередньо для ветеранів – гостей столиці.

Сторони також звертатимуться до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля задля вирішення питання пільгового проїзду для учасників бойових дій у громадському транспорті Києва.

Читайте також:
КСУ скасував право уряду обмежувати пільги ветеранам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна