У Білій Церкві ветерани провели виховну бесіду з водієм маршрутки, що відмовив у пільговому проїзді дочці загиблого героя. ВІДЕО

 

У суботу, 20 червня, мешканці Білої Церкви на Київщині прийшли поспілкуватися з водієм, який нещодавно відмовив у пільговому проїзді в маршрутці №14 доньці загиблого бійця ООС Аліні Войтенко.

Як передає “Новинарня” у понеділок, 22 червня, розмову з водієм опублікували в соцмережах.

Дівчина за законом має право на пільговий проїзд у громадському транспорті.

“Я жодного атовця не виганяв з маршрутки, вийшло непорозуміння. Я винний і прошу у вас пробачення”, – сказав водій, звертаючись до людей.

Присутні, серед яких були ветерани, військові та члени сімей загиблих на Донбасі, закликали всіх водіїв громадського транспорту дотримуватися законів України і бути “насамперед людьми”.

Як відомо, відповідно до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей ” та “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” учасникам бойових дій та членам їх сімей надається право на безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту.

Аліна Войтенко – донька військовослужбовця Збройних сил України, який загинув унаслідок бойових дій 27 липня 2018 року – старшого прапорщика, командира саперного взводу 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Івана Войтенка.

Читайте також:
Комітет Ради підтримав законопроєкт про заборону звукового насильства у громадському транспорті

Історія Грушевського: прокуратура в Запоріжжі переслідує АТОвця без руки за “побиття” маршрутника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна