Комітет Ради підтримав законопроєкт про заборону звукового насильства у громадському транспорті

 

У середу, 17 червня, профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт про внесення змін до статті 40 Закону України “Про автомобільний транспорт” (заборона акустичного насильства у громадському транспорті).

Про це повідомив народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович у фейсбуці.

“Це проєкт, ініційований громадськістю, який ми – 15 депутатів різних фракцій – внесли, щоби захистити пасажирів від нав’язливої музики. Якщо закон проголосують на пленарному засіданні, українці зможуть, як у всьому цивілізованому світі, їхати в тиші або слухати музику чи звук фільмів через навушники”, – зазначив В’ятрович.

Як інформувала “Новинарня“, у Верховній Раді 15 народних депутатів із різних фракцій зареєстрували законопроєкт №3006, покликаний “покласти край акустичному насильству в пасажирському транспорті”.

31 січня низка громадських організацій виступила з колективним зверненням до Верховної Ради та уряду з вимогою заборонити трансляцію в пасажирському транспорті будь-якої інформації, що не стосується безпосередньо подорожі або безпеки пасажирів.

Ця ініціатива стала наслідком інциденту в автобусі компанії “Вінев”, що трапився у ніч на 27 січня, коли військові волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія Конфедерат поверталися з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі бійця 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ Миколи Сорочука. У салоні транслювався, за словами волонтерок, російський серіал.
Через незгоду водія і пасажирів вимкнути серіал дівчата були змушені посеред траси вийти з автобуса. Цей інцидент отримав значний суспільний розголос.
Згодом Чорногуз на фейсбуці написала, що водій передзвонив їй та вибачився. Тоді ж стало відомо, що водіїв автобуса “Луцьк-Київ” звільнять. 

Читайте також:
“Це не справа держави”: Арахамія розкритикував законопроєкт “про звукове насильство”

Історія Грушевського: прокуратура в Запоріжжі переслідує АТОвця без руки за “побиття” маршрутника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна