“Це не справа держави”: Арахамія розкритикував законопроєкт “про звукове насильство”

 

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що держава не повинна забороняти звуковий супровід у транспорті.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він сказав у середу, 5 лютого, в кулуарах Верховної Ради.

“Негативно ставлюсь. Тому що я вважаю, що це не справа держави вмішуватися в те, хто, яку музику і де буде вмикати. Чим більше держави в житті українців, тим гірше українці живуть. Я користуюсь метро. Якби там була музика, то я б навушники одягав і власну музику слухав би. Забороняти слухати – неправильно. Немає сенсу державі це регулювати”, – заявив Арахамія.

Як інформувала “Новинарня“, у Верховній Раді 15 народних депутатів із різних фракцій зареєстрували законопроєкт №3006, покликаний “покласти край акустичному насильству в пасажирському транспорті”.

31 січня низка громадських організацій виступила з колективним зверненням до Верховної Ради та уряду з вимогою заборонити трансляцію в пасажирському транспорті будь-якої інформації, що не стосується безпосередньо подорожі або безпеки пасажирів.

Ця ініціатива стала наслідком інциденту в автобусі компанії “Вінев”, що трапився у ніч на 27 січня, коли військові волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія Конфедерат поверталися з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі бійця 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ Миколи Сорочука. У салоні транслювався, за словами волонтерок, російський серіал.
Через незгоду водія і пасажирів вимкнути серіал дівчата були змушені посеред траси вийти з автобуса. Цей інцидент отримав значний суспільний розголос.
Згодом Чорногуз на фейсбуці написала, що водій передзвонив їй та вибачився. Тоді ж стало відомо, що водіїв автобуса “Луцьк-Київ” звільнять. 

Читайте також:
“Слуга народу” погрожує поліцією волонтеркам, які виступили проти російського серіалу в автобусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна