“Слуга народу” погрожує поліцією волонтеркам, які виступили проти російського серіалу в автобусі

 

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та член фракції “Слуга народу” Євгеній Брагар заявив, що звернеться в Нацполіцію через дії волонтерок Ярини Чорногуз та Анастасії Конфедерат, які повертаючись з похорону бійця ООС вимагали від водія автобуса “Луцьк – Київ” вимкнути російський серіал.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Брагар заявив на своїй сторінці у Фейсбуці в середу, 29 січня.

Як відомо, інцидент трапився у ніч на 27 січня, коли волонтерки поверталися з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі бійця 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ Миколи Сорочука.

Через незгоду водія і пасажирів вимкнути російський серіал дівчата були змушені посеред траси вийти з автобуса.

Читайте також:
Скандал через російський серіал: водій “вижив” волонтерку з рейсового автобуса

У своєму дописі у Facebook Євгеній Брагар написав, що інцидент на трасі Луцьк-Київ стався за участю “двох дівчат націоналістичних поглядів”.

“Демократичне рішення водія заслухати думку більшості пасажирів привело до того, що згадані пані самостійно залишили автобус. Вони зробили це у відповідь на відмову як водія, так і більшості присутніх в автобусі змінити демонстрацію серіалу”, – написав він та зазначив, що “ця ситуація зайвий раз доводить існування у нашій державі неприйняття позиції інших людей і культурної нетерпимості”.

Депутат також заявив, що “не дозволить будь-яких утисків у бік водія зі сторони громадськості та унеможливить спроби роботодавця притягнути до відповідальності цю людину”.

Брагар також анонсував звернення до Нацполіції через дії волонтерок, оскільки, на його думку, заклики, які вони озвучували під час розмови з водієм “є неприйнятними, дискримінуючими”.

Ярина Чорногуз є волонтеркою батальйону “Госпітальєри”, Анастасія Конфедерат – служить в аеророзвідці.

Читайте також:
“Слуги народу” хочуть ввести 20% податок на послуги платформ типу Google, Netflix, AliExpress

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна