Ще один воїн ЗСУ загинув на Донбасі під час інженерної розвідки. ОНОВЛЕНО

оновлено

Під час проведення інженерної розвідки на Донбасі в п’ятницю, 27 липня, загинув один український військовий.
Про це повідомив прес-центр ОС у зведенні станом на 18:00.

“У ході проведення інженерної розвідки, внаслідок підриву загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил”, – йдеться в повідомленні.

За даними “Новинарні“, цей військовий загинув у тому ж районі – під смт Новолуганське, на Світлодарській дузі – де й увечері напередодні Артур Безсмертний “Ронін”. І так само – внаслідок підриву на МОНці чи міні ОЗМ.

Зазначається, що від 7-ї до 18-ї години російські окупаційні війська дев’ять разів порушили режим припинення вогню. Окупанти відкривали прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Золоте, Майорськ, Авдіївка, Мар’їнка, Лебединське, Гнутове, Павлопіль та Широкине.

За підрахунками “Новинарні“, загиблий 27 липня – третя бойова втрата Збройних сил України з початку “хлібного перемир’я”, яке було проголошено з 1 липня.

Раніше, 17 липня, загинув Іван Мельник із 14 омбр, 26 липня – латвієць Артур Безсмертний “Ронін” із 72-ї бригади. 

Загалом п’ять військових ОС у липні загинули внаслідок бойових дій або померли після поранень. При цьому Іван Борсук із 14 омбр та Едуард Федоров із 503 обмп 36-ї бригади морської піхоти ВМС ЗСУ померли у шпиталях від поранень, отриманих у червні.

Читайте також:
У 2018 році на Донбасі вдвічі менше цивільних жертв, з 1 липня – нуль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна