Число нових випадків COVID-19 в Україні знижується другу добу поспіль. ІНФОГРАФІКА

 

Інфографіка: Новинарня

За минулу добу, 18 квітня, в Україні діагностували 343 нові випадки коронавірусної хвороби (17 квітня – 444 випадки, 16 квітня – 501). За добу померли 8 людей (напередодні – 9), одужали – 72 (60).
Як передає “Новинарня“, така динаміка випливає з даних Центру громадського здоров’я станом на 9:00 19 квітня, що оприлюднені пресслужбою МОЗ.

Зазначається, що в Україні загалом 5449 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали.

На амбулаторному лікуванні – 3617 пацієнтів, з них 273 дитини. Усього госпіталізовано 1832 особи, з них 85 дітей.

Померли 75 чоловіків та 66 жінок. Серед померлих переважають особи віком більше 50 років (86%).

Наразі коронавірусна хвороба виявлена по регіонах:

    • Вінницька область — 330 випадків;
    • Волинська область — 150 випадків;
    • Дніпропетровська область — 110 випадків;
    • Донецька область — 16 випадків;
    • Житомирська область — 211 випадків;
    • Закарпатська область — 182 випадки;
    • Запорізька область — 131 випадок;
    • Івано-Франківська область — 480 випадків;
    • Кіровоградська область — 245 випадків;
    • м. Київ — 801 випадок;
    • Київська область — 304 випадки;
    • Львівська область — 245 випадків;
    • Луганська область — 24 випадки;
    • Миколаївська область — 37 випадків;
    • Одеська область — 112 випадків;
    • Полтавська область — 61 випадок;
    • Рівненська область — 308 випадків;
    • Сумська область — 83 випадки;
    • Тернопільська область — 390 випадків;
    • Харківська область — 67 випадків;
    • Херсонська область — 63 випадки;
    • Хмельницька область — 47 випадків;
    • Чернівецька область — 889 випадків;
    • Черкаська область — 151 випадок;
    • Чернігівська область — 12 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями.

Станом на ранок 19 квітня 2020 року за добу до Центру надійшло 731 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року отримано 17368 повідомлень про підозру на коронавірус.

Читайте також:
На COVID-19 захворів предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій

В Ухані перерахували жертв коронавірусу: число смертей зросло вдвічі

У Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають (летальність становить ~5%). Вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.

Хвороба супроводжується жаром, сухим кашлем, задухою, пневмонією. Приблизно у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Частина людей не підлягають інфікуванню.Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 0,2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності може сягати 15% і зростати залежно від рівня медичної допомоги (зокрема наявності апаратів штучного дихання). Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

За даними інфографіки Інституту Джона Гопкінса, станом на 11:20 19 квітня у світі лабораторно зафіксовано понад 2,33 млн випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 160,9 тис. людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Понад 598,9 тис. – одужали.

Абсолютними лідерами за кількістю заражених стали США (735 тис. осіб – майже 30 тис. нових випадків за добу), померли в Штатах понад 39 тис. людей (+2 тис.).
На другому місці за числом хворих – Іспанія (194,4 тис.), далі – Італія (175,9 тис.), Франція (152,9 тис.), Німеччина (143,7 тис.), Велика Британія, Китай, Туреччина, Іран, Бельгія, Бразилія, Росія (36,8 тис.), Канада та ін.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною. 20 березня стало відомо, що він вилікувався.
Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня : 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину.

У Китаї епідемія пішла на спад, після того як померли близько 3200 осіб і було запроваджено найжорсткіший карантин. Натомість COVID-19 масово поширюється в Європі.

Багато країн світу запроваджують жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами, зупинкою виробництва тощо.
Найпершим в Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.
Багато країн запровадили надзвичайний стан – це зокрема Італія, Молдова, Грузія та ін.

Згідно з рішенням РНБО, Україна також закрила на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери.

Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи, а надалі скоригував.

17 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що із 24-го числа в Україні може бути послаблення деяких карантинних обмежень.

Читайте також:
Китай повідомив про COVID-19 через тиждень від початку пандемії, – АР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна