В Ухані перерахували жертв коронавірусу: число смертей зросло вдвічі

 

Влада китайського міста Ухань, звідки почався спалах COVID-19, перерахувала кількість смертей від вірусу з 1290 до 3869 осіб.

Про це заявила місцева влада, повідомляє в п’ятницю, 17 квітня, DPA.

“Китайське місто Ухань, початковий епіцентр спалаху коронавірусу, перерахував кількість смертей, пов’язаних з вірусом, з 1290 до 3869 осіб”, – йдеться в повідомленні.

Також загальну кількість підтверджених випадків коронавірусу в Ухані було переглянуто з 325 заражених до 50333.

Уряд провінції Хубей, чиєю столицею є Ухань, заявив, що кількість жертв було переглянуто через пізні повідомлення медичних установ і через те, що деякі пацієнти з коронавірусом померли вдома.

Перегляд було також проведено тому, що точність даних про коронавірус у Китаї була поставлена під сумнів як за кордоном, так і самими громадянами КНР.

Читайте також:
Китай розблокував Ухань, але закрив прикордонне з РФ містечко Суйфіньхе

У Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають (летальність становить ~5%). Вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.

Хвороба супроводжується жаром, сухим кашлем, задухою, пневмонією. Приблизно у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Частина людей не підлягають інфікуванню.

Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 0,2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності може сягати 15% і зростати залежно від рівня медичної допомоги (зокрема наявності апаратів штучного дихання). Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

За даними інфографіки Інституту Джона Гопкінса, станом на 9:30 17 квітня у світі лабораторно зафіксовано понад 2,159 млн випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 145,5 тис. людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Понад 548 тис. – одужали.

Абсолютними лідерами за кількістю заражених стали США (671,4 тис. осіб), померли в Штатах понад 33,2 тис. людей.
На другому місці за числом хворих – Іспанія (184,9 тис.), далі – Італія (168,9 тис.), Франція (147 тис.), Німеччина (137,6 тис.),  Китай, Велика Британія, Іран, Туреччина, Бельгія, Швейцарія та ін.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною. 20 березня стало відомо, що він вилікувався.
Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня : 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину.

У Китаї епідемія пішла на спад, після того як померли близько 3200 осіб і було запроваджено найжорсткіший карантин. Натомість COVID-19 масово поширюється в Європі.

Дедалі більше країн світу запроваджують жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами, зупинкою виробництва тощо.
Найпершим в Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.
Багато країн запровадили надзвичайний стан – це зокрема Італія, Молдова, Грузія та ін.

Згідно з рішенням РНБО, Україна також закрила на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери.
Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи, а надалі скоригував карантинні обмеження.

Читайте також:
Китай повідомив про COVID-19 через тиждень від початку пандемії, – АР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна