Сивохо отримав із Північної Ірландії рекомендації щодо “мирних хабів” для Донбасу

 

Колишній радник секретаря РНБО Сергій Сивохо заявив, що з Північної Ірландії “отримав конкретні рекомендації щодо створення мирних хабів для розвитку діалогу на Сході України”.

Про це він написав у фейсбуці в понеділок, 6 квітня, за підсумками переговорів із двома північноірландськими політиками.

За словами Сивохо, відповідні рекомендації представники “Національної платформи примирення і єдності” обговорили під час відеоконференції “Мирний хаб: від ідеї до реалізації”.

У онлайн-заході взяли участь ірландський політик, колишній міністр соціального розвитку Північної Ірландії Алекс Аттвуд та очільник громадської організації із Белфаста Forthspring Inter-Community Group Кріс О’Халлоран.

“Ми не лише обговорили досвід Північної Ірландії, але й отримали конкретні рекомендації щодо створення мирних хабів для розвитку діалогу на Сході України. Це одне з основних завдань нашої “платформи”. Ми продовжуємо розробку проєкту і впевнені, що він знайде підтримку як у суспільства, так і у влади”, – написав Сивохо.

Як відомо, Алекс Аттвуд – представник поміркованої націоналістичної Соціал-демократичної і ліберальної партії (СДЛП) – був членом Асамблеї Північної Ірландії у 1998 році, коли підписувалася Белфастська мирна угода задля припинення конфлікту та хвилі терору в Північній Ірландії.
Аттвуд був представником СДЛП з питань правоохоронних органів та відіграв ключову роль у переговорах щодо законопроєкту про правопорядок (Policing Bill). У вересні 2001 року він був призначений до складу поліції Північної Ірландії.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно Сивохо звільнили з посади радника секретаря РНБО на громадських засадах.
21 жовтня 2019 року шоумен-комік Сергій Сивохо став радником секретаря РНБО. На цій посаді Сивохо анонсував створення “Національної платформи примирення і єдності”, щоб почати “пошук діалогу на шляху до миру”. Він наголосив, що “більшість українців хочуть саме цього, але войовнича меншість продовжує диктувати стару набридлу політику”.
12 березня 2020 року Сивохо не зміг презентувати “Національну платформу примирення та єднання” в київському КВЦ “Парковий” через протидію активістів “Національного корпусу” та ветеранів АТО. У приміщенні сталася штовханина, після того як Сивохо назвав війну на Донбасі “багатошаровим внутрішнім конфліктом”.
Пропозиції Сивохо щодо діалогу з представниками ОРДЛО фактично продублював президент Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції.

Читайте також:
“Церква, що присутня по усіх боках конфлікту”: Сивохо назвав медіатора для врегулювання на Донбасі

Стас Асєєв: Падіння Сивохо – це поштовх національного болю, а не рука “азовця”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна