“Уособлення корупції”: на сайті президента збирають підписи за звільнення голови ОП Єрмака

 

У середу, 1 квітня, в мережі з’явилась петиція щодо звільнення та притягнення до кримінальної відповідальності голови офісу президента України Андрія Єрмака.

Текст петиції опублікований на сайті глави держави Володимира Зеленського.

“Після призначення Андрія Єрмака керівником офісу президента різко пришвидшився процес капітуляції України перед Росією. Глава офісу має тісні контакти із заступником глави адміністрації Путіна – Дмитром Козаком, який є автором “примирення” Придністров’я та Молдови. Чим воно обернулося для Молдови, добре відомо – через Придністров’я Росія дестабілізує Молдову. Будучи винуватцем війни 1992 року, Росія зайняла місце миротворця та посередника у переговорах між Молодовою і Придністров‘ям”, – йдеться у тексті.

Там зазначають, що такий самий сценарій Росія прагне реалізувати і в Україні, а його провідником тут є Єрмак.

Незадовго після призначення Андрія Єрмака на посаду глави офісу президента він, разом із представником України Леонідом Кучмою, підписався під створенням так званої Консультативної Ради в рамках ТКГ у Мінську.

Фактично, в разі її створення, представники російських окупаційних адміністрацій із тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей стануть стороною переговорів із Україною. А Росія із агресора та окупанта перейде в статус посередника і миротворця. Це позбавить РФ відповідальності за війну проти України та окупацію Криму та Донбасу.

Сьогодні цей процес поки вдалося призупинити, але Єрмак заявляє, що готовий й надалі втілювати цей антиконституційний план. Тому єдиною гарантією, що він не реалізує цей задум, як вважають творці петиції, є його негайна відставка та кримінальна справа за ознаками державної зради.

“Єрмак став уособленням корупції в команді Зеленського. Єрмака та його родича звинувачують в торгівлі державними посадами. Корупція завжди була зброєю Росії у війні проти України, як і пропаганда, танки чи артилерія. Завдяки корупції РФ завжди мала і має сьогодні має значну п’яту колону в українській політиці й владі. Завдяки корупції Росія зупиняла реформи та рух України в НАТО і ЄС. Завдяки корупції Росія знищувала нашу безпеку і оборону. І сьогодні, використовуючи корупцію, держава-агресор робить все, щоб змусити українську владу піти на капітуляцію”, – зазначили у повідомленні.

У тексті додали, що Єрмак є уособленням двох головних загроз для України – капітуляції у війні з Росією та корупції у новій владі, а також застосовує тиск на депутатів Верховної Ради України.

Станом на 11:30 четверга, 2 квітня, цю петицію підписали 4896 осіб із 25 000 необхідних для її розгляду президентом.

Читайте також:
“Нарізка з вирваним контекстом”: Денис Єрмак прокоментував відео, яке опублікував Лерос

Як інформувала “Новинарня“, проти “слуги народу” Гео Лероса відкрили дві кримінальні справи за мурали.

30 березня адвокат юридичної компанії “Міллер” Масі Найєм заявив, що в прокуратурі отримали вказівку шукати можливу причетність народного депутата Гео Лероса зі “Слуги народу” до вчинення кримінальних правопорушень.

29 березня нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос опублікував відео, на яких брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади.

Глава ОПУ Андрій Єрмак заявив, що подав заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого в мережі відео з його братом Денисом Єрмаком.

Нагадаємо, нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос, автор відомих патріотичних муралів, виступив проти політики ОП, зокрема проти створення “консультативної ради з ОРДЛО”, та підтримав усунення з посади Сергія Сивохо.
Після цього президент Зеленський звільнив його з посади свого позаштатного радника.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що до неї звернувся нардеп Гео Лерос та зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання впливом.

Читайте також:
“Схеми” встановили, хто записував на відео брата Єрмака і з ким він вів розмови про призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна