В офісі президента заявили, що чартер з Оману для Зеленського оплатив Оман, – НАЗК

 

Офіс президента повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції, що чартерний літак із Оману, яким у січні до Києва повертався президент Володимир Зеленський, оплатив Султанат Оман.

Про це в інтерв’ю виданню “НВ” розповів голова НАЗК Олександр Новіков.

“Ми направляли запити в офіс президента про те, за чий кошт були сплачені переліт та проживання в Омані. ОП та Державне управління справами нещодавно повідомили, що це не відбувалось за державні кошти, а літак для повернення був наданий Султанатом Оман”, – сказав Новіков.

І додав, що після того в НАЗК направили запит безпосередньо Володимиру Зеленському.

“Ми направили запит (4 березня) Зеленському вже як фізичній особі для того, щоб він повідомив, хто оплачував відпочинок. Якщо сплачував хтось із членів родини, то закон не зобов’язує надавати таку інформацію. Але якщо президент сам сплачував і він про це не повідомив, то це факт порушення”, – пояснив очільник Нацагентства.

Читайте також:
ДУС не платило за поїздку Зеленського в Оман

В інтерв’ю “НВ” Новіков також зазначив, що відведений на відповідь термін – десять днів з моменту отримання листа президентом.

На уточнення, якими будуть дії НАЗК у разі, якщо Зеленський не надасть такої інформації, відповів: “Він не може не надати. Тому що тоді складається протокол щодо ненадання необхідної інформації НАЗК”.

Голова Нацагентства зазначив: “У запиті ми попросили надати документи, що підтверджують витрати. Сподіваємося, вони будуть надані НАЗК, щоби зняти це питання відносно цієї ситуації в інтересах як суспільства, так і президента”.

Як інформувала “Новинарня“, 13 лютого програма “Схеми” повідомила, що секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев прибув в Оман того ж дня, коли звідти вилетів президент України Володимир Зеленський.
За даними журналістів “Схем”, Зеленський скористався для повернення в Україну тим самим літаком, на якому Патрушев прибув до Оману з Москви.

14 лютого Національне агентство з питань запобігання корупції направило запити з метою витребування документів про зміни в декларації президента України Володимира Зеленського.

Україна звернула увагу на Султанат Оман, після того як на початку січня 2020 року туди прибув президент Володимир Зеленський із родиною для відпочинку в 5-зірковому готелі на березі моря. При цьому пресслужба презедента повідомляла, що Зеленський проводить робочі зустрічі “на найвищому рівні” (хоча летів в Оман “власним коштом”).

Після катастрофи українського літака в аеропорту Тегерана 8 січня Зеленський перервав поїздку в Оман і в ніч на 9 січня повернувся у Київ.

Читайте також:
Офіс президента подає в суд на “Схеми” за сюжет про візит Зеленського в Оман

“Оманливий” візит: соцмережі відреагували на Зеленського на курорті десятками фотожаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна