В Ірані розбився рейсовий літак МАУ Тегеран-Київ, ніхто не вижив

доповнюється

У Тегерані в середу,  8 січня, після зльоту з міжнародного аеропорту імені імама Хомейні пасажирський літак авіакомпанії МАУ зазнав катастрофи і впав неподалік летовища.

Як повідомило іранське агентство IRNA, про це заявив спікер аеропорту.

За уточненими даними, на борту літака “Міжнародних авіаліній України” перебували 176 осіб, зокрема 9 членів екіпажу (фігурувала також цифра 177).

“Усі 167 пасажирів та 9 членів екіпажу загинули в аварії”, – заявив речник аеропорту.

Секретар РНБО України Олексій Данилов заявляв: достовірно відомо, що на борту було 168 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Boeing 737-800 рейсу PS752, що прямував із Тегерана до Києва, впав всього через шість хвилин після виходу зі злітно-посадкової смуги аеропорту.

Відомо, що літак упав орієнтовно через дві після зльоту хвилини.

У мережі з’явилося відео, на якому видно, що літак падає вже охоплений вогнем:

В МЗС України створили оперативну групу та “гарячу лінію”: телефон 238-16-57 – для родичів громадян, які хочуть перевірити інформацію щодо катастрофи рейсу PS752.

Надалі в Міністерстві закордонних справ України оприлюднили інформацію щодо країн походження загиблих у катастрофі.

Міністр Вадим Пристайко повідомив у твіттері: “Наразі нам відома наступна інформація щодо країн походження загиблих в катастрофі #PS752:

  • Іран – 82;
  • Канада – 63;
  • Україна – 2 + 9 (екіпаж);
  • Швеція – 10;
  • Афганістан – 4;
  • ФРН – 3;
  • Велика Британія – 3.

Висловлюємо наші співчуття. Українська влада продовжує розслідування”.

Як заявив координатор оперативної кризової групи Державної консульської служби МЗС України Максим Коваленко, “наразі проводиться робота, насамперед пов’язана з ідентифікацією тіл.
“За попередньою інформацією, в літаку перебувало 168 пасажирів та 9 членів екіпажу. Зараз головна задача – встановлення наявності серед загиблих громадян України”, – сказав він.

Влада Ірану вважає причиною катастрофи українського літака Boeing 737-800 технічну несправність, що спричинила пожежу в моторному відсіку лайнера.

Голова Центру зв’язку та інформації міністерства автомобільних доріг і міського розвитку Ірану Касим Біхі заявив: “Український літак, що вилетів сьогодні вранці з Тегерана до столиці України, зазнав аварії біля міста Паранд в провінції Тегеран через пожежу”.

Він відкинув версію про те, що літак могли збити: “Якби катастрофа сталася через ракету, літак вибухнув би в небі”, – додав Касим Біхі.

Рятувальники знайшли чорну скриньку загиблого “Боїнга”, повідомляє The Strait Times.
“На своєму веб-сайті IRIB повідомило, що одну з двох чорних скриньок літака – реєстратор польотних даних і бортовий самописець – знайдено“, – йдеться в повідомленні видання.

Рада національної безпеки та оборони України, за дорученням президента Володимира Зеленського створила оперативний штаб на чолі з Олексієм Даніловим у зв’язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані.

Українська сторона очікує на підтвердження від Ірану інформації щодо безпечного вильоту для двох українських літаків, які мають забрати тіла загиблих. Про це повідомляє пресслужба РНБО.

“Олексій Данілов закликав не поспішати з висновками щодо причин авіакатастрофи до закінчення офіційного розслідування. Данілов повідомив, що українська сторона зараз очікує на підтвердження від Ірану щодо безпечного вильоту для двох українських літаків, які мають забрати загиблих. Також до Тегерана планують вирушити вітчизняні фахівці, які з’ясовуватимуть усі обставини катастрофи”, – йдеться в повідомленні РНБО.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих пасажирів літака МАУ та перервав свою поїздку на відпочинок до Оману.

“Дуже прошу всіх утриматися від спекуляцій і висування неперевірених версій стосовно катастрофи до офіційних повідомлень”, – зазначив президент.

Також Зеленський повідомив, що дав доручення Генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані.

“Повинна бути створена слідча комісія з представників силових і профільних відомств, відповідальних за цивільну авіацію. Маємо відпрацювати всі можливі версії. Незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані, буде проведено перевірку льотної придатності всього цивільного флоту”, – ідеться в дописі президента в соцмережі.

Лайнером Boeing 737 компанії “Міжнародні авіалінії України”, який розбився в Ірані, керували досвідчені пілоти, що мали тисячі годин нальоту на літаках цієї моделі, літак був новий і справний. Про це на брифінгу заявили  представники МАУ.

Володимир Гапоненко, командир, 11600 годин нальоту, майже весь наліт – на 737; 5,5 тис. – командирського. Олексій Наумкін, інструктор, 12 тис. годин нальоту, 6600 – як КПС (командир повітряного судна) на 737-му. Другий пілот – Сергій  Хоменко, 7600 годин нальоту на літаку 737″, – розповів віцепрезидент компанії по льотній роботі Ігор Сосновський.

Представник МАУ виключив можливість помилки екіпажу.

“Зважаючи на складність і тривалість рейсу, на літаку був посилений екіпаж. Екіпаж відпочивав у готелі в Тегерані перед вильотом. Знаючи, що Тегеран не є простим аеропортом, наші всі підготовки всього льотного складу на “Боїнгу 737″ останні кілька років проводяться виключно в аеропорту Тегерана. Перевіряють майстерність льотчиків, щоб оцінити їхні дії саме в аварійній ситуації. Маючи дані, що літак набрав 2400 метрів висоти, помилка екіпажу мінімальна – ми її просто не припускаємо. Враховуючи їхній досвід, дуже складно сказати, що там могло бути щось із екіпажем. На літаку було 6 бортпровідників”, – додав Сосновський.

Технічний директор МАУ Олександр Шакієв зазначив, що компанія придбала літак новим, безпосередньо із заводу Boeing у 2016 році. Перед рейсом він пройшов перевірку, і жодних зауважень у екіпажу до машини не було.

Іранське агентство новин ISNA опублікувало список загиблих в авіакатастрофі літака МАУ під Тегераном.

Зазначається, що на борту Boeing 787-800 перебували такі 11 громадян України:

  • члени екіпажу: Сергій Хоменко, Катерина Статник, Марія Микитюк, Валерія Овчарук, Володимир Гапоненко, Юлія Сологуб, Олексій Наумкін, Ігор Матков, Денис Лихно,
  • пасажири: Олена Малахова і Ольга Кобюк.

Незадовго до відправлення українського авіалайнера, а також невдовзі після нього в аеропорту Тегерана сідали та злітали літаки міжнародних, у тому числі європейських авіакомпаній.
Про це повідомила “Європейська правда” з посиланням на дані про виконані польоти, надані аеропортом.

Борт МАУ вилетів з аеропорту зі значною затримкою, причина якої не уточнюється. Час зльоту зафіксований як 06:12 ранку замість планового часу 05:15.

Саме в час затримки відбулася ракетна атака Ірану на авіабазу, що використовується США, в сусідньому Іраку. Однак цивільні авіакомпанії не були про це повідомлені.

Небо над Іраном на час  катастрофи не було закрите – низка міжнародних авіаліній здійснювали вильоти та посадку в аеропорту Тегерану.

Так, у проміжок із 3-ї до 4-ї ночі в Тегерані приземлилися літаки трьох турецьких компаній (Turkish Airlines, Pegasus та AtlasGlobal) і Qatar Airlines, а о 5:35 сів ще один літак Turkish Airlines зі Стамбула.
О 2:43 ночі з Тегерана вилетів рейс Lufthansa до Франкфурта, о 4:23 (із 40-хвилинною затримкою) – рейс Austrian до Відня. З 5.00 до 5:20 відбулося три вильоти турецьких та катарської авіакомпаній.

Лише у середу вдень, після катастрофи українського авіалайнера, Lufthansa повідомила про скасування рейсу Франкфурт-Тегеран.

Читайте також:

“Мученик Сулеймані”: Іран підтвердив атаку на базу США в Іраку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна