Авіакатастрофа в Ірані: у МАУ виключили можливість помилки екіпажу

 

Лайнером Boeing 737 компанії “Міжнародні авіалінії України”, який розбився в Ірані, керували досвідчені пілоти, що мали тисячі годин нальоту на літаках цієї моделі.

Як передає “Новинарня“, про це у середу, 8 січня, на брифінгу заявили  представники МАУ.

Володимир Гапоненко, командир, 11600 годин нальоту, майже весь наліт – на 737; 5,5 тис. – командирського. Олексій Наумкін, інструктор, 12 тис. годин нальоту, 6600 – як КПС (командир повітряного судна) на 737. Другий пілот – Сергій  Хоменко, 7600 годин нальоту на літаку 737″, – сказав віце-президент компанії по льотній роботі Ігор Сосновський.

Представник МАУ виключив можливість помилки екіпажу.

“Зважаючи на складність і тривалість рейсу, на літаку був посилений екіпаж. Екіпаж відпочивав у готелі в Тегерані перед вильотом. Знаючи, що Тегеран не є простим аеропортом, наші всі підготовки всього льотного складу на “Боїнгу 737″ останні кілька років проводяться виключно в аеропорту Тегерана. Перевіряють майстерність льотчиків, щоб оцінити їхні дії саме в аварійній ситуації. Маючи дані, що літак набрав 2400 метрів висоти, помилка екіпажу мінімальна – ми її просто не припускаємо. Враховуючи їхній досвід, дуже складно сказати, що там могло бути щось із екіпажем. На літаку було 6 бортпровідників”, – додав Сосновський.

Технічний директор МАУ Олександр Шакієв зазначив, що компанія придбала літак новим, перед рейсом він пройшов перевірку і жодних зауважень у екіпажу до машини не було.

“Літак 2016 року випуску, отриманий безпосередньо з заводу, до цього не  експлуатувався ніде, зауважень по матчастині не було, останню перевірку проходив 6 січня, жодних зауважень не було, літак був справним, від екіпажу ані після прильоту в Тегеран, ні перед вильотом жодних зауважень не було”, – сказав Шакієв.

Як писала “Новинарня“, у Тегерані вранці 8 січня після зльоту з міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні пасажирський літак авіакомпанії МАУ зазнав катастрофи і впав неподалік летовища.

Усі 167 пасажирів та 9 членів екіпажу загинули в аварії.

Наразі невідомо, чи пов’язаний інцидент з протистоянням Ірану та США.

Влада Ірану вважає причиною катастрофи українського літака Boeing 737-800 технічну несправність, що спричинила пожежу в моторному відсіку лайнера. Тамтешні чиновники відкидають версію про те, що літак могли збити.

8 січня Рада національної безпеки та оборони України, за дорученням президента Володимира Зеленського створила оперативний штаб у зв’язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані.

Читайте також:
“Мученик Сулеймані”: Іран підтвердив атаку на базу США в Іраку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна