Офіс президента подає в суд на “Схеми” за сюжет про візит Зеленського в Оман

 

Офіс президента звертається до суду з позовом проти програми журналістських розслідувань “Схеми: корупція в деталях” через сюжет про візит глави держави Володимира Зеленського в Оман, під час якого він начебто зустрічався з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим.

Про це повідомляє “Новинарня” у п’ятницю, 14 лютого, із посиланням на пресслужбу президента.

“Офіс президента України чекає від програми “Схеми” спростування відомостей, що не відповідають дійсності, та припущень, зроблених на їхній основі. Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень”, – зазначили у повідомленні.

В офісі президента стверджують, що Володимир Зеленський “ніколи в житті не зустрічався, не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб” з Миколою Патрушевим.

“Оприлюднення висновків, які ґрунтуються не на фактах чи свідченнях, а на домислах і відомостях з якихось таємних “джерел”, яке має місце у випуску програми “Схеми”, офіс президента України розцінює як відверту маніпуляцію громадською думкою. Коли таку маніпуляцію здійснюють у соціальних мережах анонімні акаунти в рамках інформаційних операцій агресора проти України, це ще можна пояснити логікою гібридної війни. Але коли так само вчиняють українські журналісти – це виходить за межі уявлень про вільну журналістику як таку”, – йдеться в повідомленні.

Також там вважають за потрібне “звернути увагу”суспільного мовника – телеканалу “UA: Перший”, чиїм проектом спільно з “Радіо Свобода” є програма “Схеми”, на поширення в його ефірі “інформації, яка не відповідає дійсності”.

Як писала “Новинарня“, у четвер, 13 лютого, програма “Схеми” повідомила, що секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев прибув в Оман того ж дня, коли звідти вилетів президент України Володимир Зеленський.
За даними журналістів “Схем”, Зеленський скористався для повернення в Україну тим самим літаком, на якому Патрушев прибув до Оману з Москви.

14 лютого Національне агентство з питань запобігання корупції направило запити з метою витребування документів про зміни в декларації президента України Володимира Зеленського.

Україна звернула увагу на Султанат Оман, після того як на початку січня 2020 року туди прибув президент Володимир Зеленський із родиною для відпочинку в 5-зірковому готелі на березі моря. При цьому пресслужба презедента повідомляла, що Зеленський проводить робочі зустрічі “на найвищому рівні” (хоча летів в Оман “власним коштом”).

Після катастрофи українського літака в аеропорту Тегерана 8 січня Зеленський перервав поїздку в Оман і в ніч на 9 січня повернувся у Київ.

Читайте також:
ДУС не платило за поїздку Зеленського в Оман

“Оманливий” візит: соцмережі відреагували на Зеленського на курорті десятками фотожаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна