ДУС не платило за поїздку Зеленського в Оман

 

Президент Володимир Зеленський літав в Оман за приватні кошти.

Як передає “Новинарня“, Державне управління справами у п’ятницю, 24 січня, відповіло на запит видання “Тексти” щодо фінансування поїздки Зеленського до Оману.

“Державне управління справами не здійснювало оплату витрат, пов’язаних із перебуванням президента України Зеленського В.О. в Омані в січні 2020 року, та не забезпечувало організацію перевезення повітряними суднами Державного Авіаційного підприємства “Україна”, – йдеться у відповіді на запит.

Видання нагадує, що у випадку коли витрати посадової особи перевищують 50 прожиткових мінімумів, то Зеленський повинен був їх задекларувати у десятиденний строк. Однак досі на сайті НАЗК відповідні зміни у деклараціях Зеленського відсутні.

50 прожиткових мінімумів – це на сьогодні приблизно 105 тисяч гривень. Загальні витрати на поїздку Зеленського мають бути більше, бо 100 тисяч гривень – це орієнтовна вартість проживання за одну добу у номері, де жив Зеленський.

Нагадаємо, Україна звернула увагу на Султанат Оман, після того як на початку січня 2020 року туди прибув президент Володимир Зеленський із родиною для відпочинку в 5-зірковому готелі на березі моря. При цьому пресслужба презедента повідомляла, що Зеленський проводить робочі зустрічі “на найвищому рівні” (хоча летів в Оман “власним коштом”).

Після катастрофи українського літака в аеропорту Тегерана 8 січня Зеленський перервав поїздку в Оман і в ніч на 9 січня повернувся у Київ.

Читайте також:
“Оманливий” візит: соцмережі відреагували на Зеленського на курорті десятками фотожаб

Медведчук розповів, хто був пасажиром його літака з Оману до Москви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна