Удар у відповідь: штаб ОС розповів про знищення розрахунку ПТРК окупантів під Пісками

 

У відповідь на обстріл в районі селища Піски під Донецьком у вівторок, 10 березня, українські військові знищили розрахунок ПТРК окупантів.

Про це йдеться в повідомленні пресцентру штабу Об’єднаних сил.

“Завдяки застосуванню сучасних оптико-електронних приладів, які нещодавно надійшли на озброєння українських підрозділів, наші захисники помітили відхід бойового розрахунку ПТРК противника із житлового сектору окупованого населеного пункту. Відхід цього розрахунку російські окупанти прикривали вогнем зі своїх позицій.
Підрозділи Об’єднаних сил застосували всі наявні чергові засоби ураження для повного придушення вогневої активності російсько-окупаційних військ та знищення розрахунку ПТРК, який підбив автомобіль з українськими воїнами. По позиціях противника, з яких вівся вогонь, було нанесено низку ударів, за результатами яких уся вогнева активність ворога була припинена. Розрахунок ПТРК, як бойова одиниця, перестав існувати – один оператор був вбитий, інший важко поранений“, – ідеться в заяві пресцентру штабу ОС.

У повідомленні зазначено, що після закінчення бою з уражених позицій противник вивозив убитих та поранених, всього було задіяно до чотирьох медичних евакуаторів.

“Втрати противника на цій ділянці склали до трьох вбитих та до п’яти поранених різного ступеня важкості”, – зазначають у штабі ОС.

Як інформувала “Новинарня“, зранку у вівторок, 10 березня, російські окупаційні війська атакували позиції Об’єднаних сил на Донецькому напрямку, в районі селища Піски, зокрема із застосуванням протитанкового ракетного комплексу, та підбили вантажівку ЗСУ ГАЗ-66. Відповідно до уточненого повідомлення пресцентру штабу ОС, загинули двоє українських військових, поранені – вісім.
Імена загиблих воїнів 131-го розвідувального батальйону ЗСУ – Віктор Солтис та Андрій Ведешин.

З урахування бою під Пісками 10 березня за останні 11 днів ворог вже чотири рази вчиняв обстріли з ПТРК.
Так, 29 лютого було вчинено обстріл біля КПВВ “Мар’їнка”, де були поранені два військові; 1 березня – в районі села Нижньотепле на Луганщині (від влучання у вантажівку один воїн загинув, четверо – поранені); 8 березня – біля селища Опитне (між Пісками й Авдіївкою, один воїн загинув, троє – поранені).

Читайте також:
Четверо загиблих героїв лютого: обличчя та історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна